Belakták az új pályájukat

2022.01.12. 10:00

A negyedik helyről várja a folytatást a csákánydoroszlói tekecsapat

Tavasszal a dobogó a célja a teke NB I nyugati csoportjában szereplő Csákánydoroszlói TE együttesének.

Pum András

Cseh Gábor

Fotó: Cseh Gábor

A negyedik helyről várja a tavaszi folytatást a Sütő Zsolt játékos-edző irányította Csákánydoroszlói TE NB I-es tekecsapata. A Szuperligától tavaly búcsúzó együttes 11 bajnokiján hat győzelmet, egy döntetlent és négy vereséget gyűjtött be, és 13 pontot szerzett a nyugati csoportban. A vasiaknak ősszel már nem a szentgotthárdi volt a hazai pályájuk, hazai mérkőzéseiket Zalaegerszeg-Andráshidán rendezték. 

 

– A játékosoknál már korábban szóba került, hogy mivel nem tudnak annyit edzeni, mint kellene, nem számít kimondottan hazainak számukra a szentgotthárdi pálya – mondta Musits József, a Csákánydoroszló elnöke. 

 

– A gotthárdi pálya ugyanis jól dobható, így ellenfeleinknek is könnyebb dolguk volt ellenünk. Ezért nyáron úgy határoztunk, hogy áttesszük a hazai pályánkat Zalába. Egy új pályát nagyjából egy év alatt lehet belakni, mi a felénél járunk, de az elmúlt év végére már látható volt az eredményeken, hogy kezdjük megszokni a zalaegerszegi létesítményt. Volt már, hogy több összfát dobtunk egy-egy meccsen, mint korábban Szentgotthárdon. Talán az új pálya miatt is, de hullámzó teljesítményt nyújtottunk, akadtak olyan meccsek, amelyeken nem várt, gyengébb eredmények születtek, de voltak olyanok, amelyeket viszont bravúrral behúztunk. Gondolok itt a Bábolna és a Herend elleni győzelmekre. Annak is örülök, hogy a meccsek végjátékait általában sikerült megnyernünk. A bajnokság előtt a dobogót tűztük ki célul, most negyedikek vagyunk, közel az élbolyhoz – elégedett vagyok a csapat eredményeivel. Egyénileg Schvarz Levente teljesítményét emelném ki, aki az ifjúsági csapatunkból felkerülve magabiztos, jó játékot nyújtott. Elégedett vagyok a második csapatunkból felkerült Déri Mártonnal is, Marci valamennyi meccsén pontot szerzett, sikerült jól beilleszkednie. 

 

– Január elején kezdtük az edzéseket, heti kétszer tréningeznek a fiúk, egyszer Csákánydoroszlóban, egyszer pedig Zalaegerszegen készülnek – folytatta Musits József. – Két kisebb zalaegerszegi együttessel és a hozzánk hasonlóan szintén NB I-es Nagykanizsával egy minitorna keretében már összemértük az erőnket, hétvégén pedig sárvári egyéni versenyre utazunk. Kisebb sérülések, betegségek zavarják ugyan a munkánkat, de bízom benne, a rajtra mindenki egészséges lesz. A tavaszi első fordulóban a harmadik Bábolna vendégei leszünk – fontos meccs vár ránk. Aztán utazunk riválisainkhoz, így Herendre, Székesfehérvárra is, de nem félünk, idegenben is képesek vagyunk jó teljesítményre. Céljaink változatlanok, a dobogó valamelyik foka az elvárás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában