Beharangozó

2022.01.22. 14:00

Futsal: a Berettyót fogadja a Haladás

Az NB I.-es futsalbajnokság 17. fordulójában a létszámgondokkal küzdő Haladás a nagy rivális Berettyóújfalut fogadja vasárnap 20 órakor. A zöld-fehér klub két évvel meghosszabbította a sikeredző, Calvo Rodriguez Juan Ramón szerződését.

Tóth Gábor

Calvo Rodriguez Juan Ramón folytatja a munkát

Fotó: Unger Tamás

A Haladás komoly létszámproblémával küzdve próbálja túlélni az alapszakasz hajráját – több játékos és a szakmai stáb néhány tagja is elkapta a koronavírust. A felforgatott, megfiatalított összeállításban pályára lépő zöld-fehér gárda legutóbbi két bajnokiját elbukta: kikapott Újpesten (1-3), és hazai pályán a Kecskeméttől (1-3). Most pedig következik a nagy rivális Berettyóújfalu. A két élcsapat komoly csatákat vívott egymással az elmúlt időszakban, években, de az idei Berettyó kicsit mintha vesztett volna a fényéből, csak hatodik a tabellán, a felsőházi tagságért küzd. A címvédő Haladás a tabella élén állva várja a rangadót. Októberben a HVSE 3-1-re nyert Beretytyóújfaluban. 

 

– Kicsit javult a helyzetünk, ugyanis Henrique, Szalmás és Gerencsér visszatérhet közénk – árulta el Calvo Rodriguez Juan Ramón, a HVSE mestere. – De például Dróth, Hajmási, Dávid vagy éppen Luiggi játékára továbbra sem számíthatunk. A Berettyó jó csapat, tele válogatott szintű játékosokkal – igaz, a megszokottnál kevesebb légióst foglalkoztat. Gólerős, összeszokott, rutinos gárda – nehéz ellenfél. A két csapat jól ismeri egymást, nagy csatára, pörgős meccsre van kilátás. Bízom abban, hogy ezzel a viszonylag bővebb létszámmal ki tudjuk harcolni a győzelmet – de szükségünk lesz a szurkolóink támogatására is. 

 

Friss hír a Haladás háza tájáról, hogy a klub két évvel meghosszabbította a spanyol vezetőedző szerződését. Calvo Rodriguez Juan Ramon 2019 nyarán vette át a szakmai munka irányítását a Haladásnál. Első szezonjában Magyar Kupát nyert a csapattal, tavaly pedig bajnoki címet – idén is a tabella élén áll a gárda, és remekül teljesített a Bajnokok Ligájában. Eredetileg 2022 nyarán járt volna le a szerződése. – Gyorsan megegyeztünk a közös folytatásról – jelezte „Juanra” mester. – Szombathelyen rendezettek a viszonyok, jó a csapat, komoly célokért lehet harcolni, örömmel hosszabbítottam meg a szerződésem. Jól érzem magam a Haladásnál, remélem, hogy szép eredményekkel hálálhatom meg a belém fektetett bizalmat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában