Felkészülési mérkőzés

2022.01.09. 20:05

Négy gólt szerzett a Haladás a pályaavatón

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésén a Szombathelyi Haladás 4-1-re nyert a megyei I. osztályú Zsámbék vendégeként.

Pum András

Tóth-Gábor Kristóf is betalált

Forrás: VN-archív

Fotó: Unger Tamás

Zsámbéki SK–Szombathelyi Haladás 1-4 (1-1). Zsámbék, 500 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, műfüves pálya.

Haladás: Verpecz – Kállai, Dezamits, Guzmics, Devecseri – Monori, Holdampf, Szekér, Doktorics – Tóth-Gábor, Szijjártó. II. félidő: Rózsa – Csató M., Németh M., Tarján – Simut, Szekér, Kiss B., Bosnjak – Horváth R., Lencse, Tóth Milán. Edző: Németh Szabolcs. 

 

A Komárom-Esztergom megyei első osztályú bajnokságot hibátlanul – 14 meccs, 14 győzelem – vezető Zsámbék vendégeként a Haladás műfüvespálya-avató mérkőzésen lépett pályára. Szép számú szurkolósereg volt kíváncsi a szombathelyiek vendégjátékára. A Haladásban sérülés miatt Csilus Tamás, Délczeg Gergely, Tóth Máté sem lépett pályára. Szerepet kapott viszont a csákvári védő, Csató Martin, a 27 éves futballista próbajátékon szerepel a vasiaknál. 

 

A hazaiak kezdték aktívabban a mérkőzést, letámadták a vasiakat, ennek ellenére a vendégek Doktorics és Monori révén két gólt szerezhettek volna. A 18. percben megszerezte a vezetést a Zsámbék: egy kifejelt labdát Sárközi egy pattanás után 25 méterről a jobb felső sarokba bombázta (1-0). Fokozatosan magukra találtak a vendégek, többet birtokolták a labdát. A 44. percben Kállai jobb oldali beadását Tóth-Gábor kezelte le, majd közelről a jobb sarokba lőtt (1-1). 

 

Szünet után, az 56. percben Simut jobb oldali labdáját Tóth Milán öt méterről a jobb sarokba helyezte (1-2). A 75. percben Tóth Milán és Horváth Rajmund ketten vihették a labdát a kapusra, Tóth a tizenhatosról jobbra Horváthoz paszszolt, a csatár az üres kapuba továbbított (1-3). A 85. percben Kiss Bence gyorsan elvégezte a szabadrúgást, a Lencsétől visszakapott labdát pedig 16 méterről a jobb sarokba lőtte (1-4). 

 

– Jól szolgálta a felkészülést a mérkőzés, hasznos találkozóval zártuk le a kemény hetet – mondta Németh Szabolcs edző. – Látszott is a csapat teljesítményén, hogy kemény edzéseken van túl, fáradtan, ólomlábakon mozogtak a játékosok, nem volt meg bennük az a dinamika, ami a bajnokikon kell. De most nem ez a lényeg, hanem hogy a srácok a felkészülés során beletegyék azt a munkát, amely az eredményességhez kell. Sok jó dolog visszaköszönt az edzéseken gyakoroltakból. Tetszett, hogy a széleken ellenfelünk mögé kerültünk, és az, ahogy Kiss Bence, Horváth Rajmund, Tóth Milán, Lencse László szép kombinációkkal helyzetbe hozták egymást. 

 

A Haladás legközelebb pénteken 15 órakor az osztrák TSV Hartberg együttesét fogadja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában