Vízilabda

2022.01.24. 10:00

Riválisától kapott ki az AVUS

Az OB I./ B-s vízilabda-bajnokság őszről elhalasztott mecscsén az AVUS öt góllal kikapott a rivális Kanizsától.

Pum András

Szőke Szabolcs egy gólt szerzett

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: Cseh Gábor

Nagykanizsa–AVUS 14-9 (2-4, 3-2, 2-1, 7-2). Nagykanizsa, 100 néző, OB I./B-s vízilabda-mérkőzés, tizedik forduló, vezette: Veilandics, Bujak. AVUS: Kovács B. – Baranyai 1, Hajmási 1, Kurucz 3, Csaba 1, Szőke 1, Sági 1. Csere: Landherr 1, Mercs, Szabó B., Juhász S., Kovács K., Antoni. Edző: Zoufal Norbert. 

 

A két, feljutásra aspiráló csapat eredetileg decemberben csapott volna össze egymással, ám a nagykanizsaiak koronavírus-fertőzések miatt akkor a meccs elhalasztását kérték. A harmadik Nagykanizsa és a második AVUS mérkőzését a zalaiak kezdték jobban, nem egészen egy perc játék után Vass góljával megszerezték a vezetést. Majd Márkus is betalált, ám mielőtt jobban elhúzhattak volna a kani zsaiak, Hajmási egy emberelőnyös szituációt kihasználva szépített (2-1). Aztán Csaba büntetőből egyenlített, majd Szőke megúszásból és Sági akcióból is betalált: 4-2-re megfordította a meccs állását a szombathelyi gárda. A második negyedben felváltva estek a gólok, de végig a vendégeknél volt az előny. 

 

A nagyszünetben 6-5-re vezettek a vendégek, akik a harmadik negyedben kicsit kiengedtek, így az utolsó nyolc percre 7-7-tel fordultak a csapatok. A záró nyolc percben aztán összeomlott az AVUS, a kanizsaiak 9-7-re, majd 11-8-ra elléptek, innentől nem volt megállás. A szombathelyiek védekezése szétesett, így a negyedet 7-2-re, a meccset 14-9- re nyerték a hazaiak. Az AVUS tehát az utolsó negyedben anynyi gólt kapott, mint az előző háromban összesen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában