Kézilabda

2022.01.30. 07:00

Sorsdöntő meccs előtt az SZKKA

A női NB I.-es kézilabda-bajnokság 13. fordulójában az MTK Budapest csapatát látja vendégül a Hungast SZKKA vasárnap 18 órától az Arena Savariában.

Sütő Dániel

Stosicék legutóbb ősszel játszottak az arénában

Fotó: © Szendi Péter

Egy héttel ezelőtt csalódást keltő játékkal kaptak ki a szombathelyi lányok közvetlen riválisukkal, az Érddel szemben (32-25). Marosán György értetlenül állt a látottak előtt, nemtetszésének és csalódottságának hangot is adott a mérkőzés utáni nyilatkozatában. Egy esetleges SZKKA-győzelemnek több szempontból is nagy jelentősége lett volna. Egyrészt két pontra zárkózhatott volna a Marosán-csapat a Vasas, Érd, Alba Fehérvár trió mögé, másrészt nagy lendülettel várhatta volna a soron következő két hazai találkozóját. – Sajnos az Érd elleni mecscsen semmit sem sikerült megvalósítani abból, amit elterveztünk – idézte fel Marosán György, az SZKKA vezetőedzője. 

 

– Ezt rossz volt megélni, de erről szól a sport, hogy a pofonokból fel kell állni. A kérdés sosem az, hogy földre lehet-e kerülni, hanem az, hogy onnét fel tud-e állni az illető. Hiszek abban, hogy hétvégén felállunk a múlt hétvégi pofonból és hazai környezetben le tudjuk győzni a tabellán nálunk magasabban jegyzett MTK gárdáját. Így ki tudunk mászni abból a gödörből, amit saját magunknak ástunk – fogalmazott a tréner. A fővárosi kék-fehérek jelenleg a tabella hatodik helyét foglalják el. Négy győzelem mellett három döntetlent és öt vereséget könyvelhettek el. Az MTK eddig meglehetősen hullámzóan teljesített a bajnokságban: kikapott mások mellett az újonc Budaörstől, de meg tudta verni a dobogóra törő Debrecent és Vácot, viszont csak döntetlenre futotta az erejéből a kiesés elől menekülő Alba Fehérvár ellen.

 

 – Újfent nagyon koncentrált játékra lesz szükség – folytatta Marosán György. – Komoly átlövőkkel rendelkezik az MTK, gondolok itt mások mellett Bujdosó-Gerháth Fannira, de beálló fronton is jól állnak a fővárosiak soraikban a Szabó Laura, Dakos Noémi párossal. Remekül szervezi a játékukat két kiváló irányítójuk, Marincsák Nikolett és Pál Tamara. Komplex, jó csapat érkezik hozzánk, amellyel szemben komoly emóciókkal tarthatjuk itthon a két pontot – nyilatkozta a szombathelyi lányok mestere, aki reméli, hogy a közönség segítségével pluszenergiákat tud felszabadítani a csapata. A vendégek rossz szájízzel érkeznek Szombathelyre vasárnap, mivel szerdán a Dunaújváros otthonában 28-26-ra kikaptak, így búcsúzni kényszerültek a Magyar Kupa további küzdelmeitől. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában