Bajnokság

2022.01.05. 08:00

Szolnok–Falco kosárrangadó

Az NB I-es kosárlabda-bajnokság 16. fordulójában a Falco Volvo Alpok Autó Szombathely a Szolnoki Olajbányász vendégeként vív rangadót szerdán 19 órakor (M4 Sport).

Tóth Gábor

Boris Barac lendületben Fotó: Cseh Gábor

Fotó: Cseh Gábor

A második helyezett fogadja az éllovast, a tavalyi ezüstérmes a bajnoki címvédőt – minden szempontból kiérdemli a rangadó minősítést a mérkőzés. A Falco olajozottan működő gépezete megakadt az utóbbi hetekben, legutóbbi két bajnokiját ugyanis elbukta: kikapott Debrecenben (88-90), és hazai pályán az Albától (91- 93). A Szolnok jobb formát mutat – de kiegyensúlyozott teljesítményről azért az Olajnál sem lehet beszélni. December elején például a Sopron nyert Szolnokon (76-73), két játéknappal ezelőtt pedig Szegedről távozott vereséggel (81-57) a Falco soros ellenfele – mindkét eredmény komoly meglepetésként hatott. Október elején a Falco biztosan verte Szombathelyen a Szolnokot (82-69). 

 

 

– A Debrecen, majd az Alba elleni vesztes mérkőzés után is elmondtam, hogy elsősorban a védekezésünkön kell javítani, a sok pontot hozó mérkőzés nem a mi stílusunk – szögezte le Milos Konakov, a Falco Volvo Alpok Autó Szombathely mestere. – Ha valaki a bajnoki rajt előtt nekem azt mondja, hogy lehozzuk két vereséggel az alapszakasz felét, gondolkodás nélkül aláírom – persze kicsit szerencsétlenül jött ki, hogy éppen az utolsó két mecscsünket buktuk el. De gödörről, válságról nem beszélnék. Követtünk el viszont olyan hibákat, amelyek korábban nem voltak ránk jellemzők, akadozott a játékunk ritmusa, talán a koncentrációnk gyengébb volt. De mindkét vesztes mérkőzésen megmutattuk a karakterünket, tudtunk váltani, tetemes hátrányból jöttünk vissza a meccsbe – mindkétszer egylabdás csatát buktunk. 

 

– A Szolnok ellen szeretnénk visszatérni a helyes útra – tért át a soros feladatra Milos Konakov. – Persze tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, mert ellenfelünk erős, összeszokott csapat, ráadásul hazai pályán játszhat, számíthat a közönsége támogatására. Az októberi meccsünkből nem szabad kiindulni, akkor például nem játszott az Olajban Solano. Ezúttal is küzdelmes, fizikális meccsre, kiélezett csatára számítok. Szeretnénk ismét a ránk jellemző teljesítménnyel előrukkolni – és győzelemmel hazatérni. Teljes a keretünk. A Falco szerda reggel indult el Szolnokra. 

 

A 16. forduló további menetrendje, szerda, 18.00: Paks–Sopron, Alba Fehérvár– Debrecen, Oroszlány– Ka posvár, Pécs–Nyíregyháza, ZTE–Kecskemét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában