Kézilabda

2022.01.11. 07:00

Új otthonról álmodoznak a szombathelyiek

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia ügyvezető-elnöke a klub új otthonaként egy munkacsarnokból, kollégiumból és rehabilitációs központból álló létesítmény vízióját vázolta fel.

Sütő Dániel

Pődör Zoltán

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

 Pődör Zoltán ügyvezető-elnök a klub honlapján megfogalmazott évértékelőjében elmondta, hogy nehéz éven vannak túl, de ahogy korábban, úgy ezúttal is komoly tervekkel vágtak neki az új esztendőnek. Az előző NB I.-es szezonban a bennmaradás kiharcolása után az új idény eddig nem a terveik szerint alakult, de a klubnál abban bíznak, hogy egy tavaszi meneteléssel a következő pontvadászatot is a legjobbak között kezdheti meg a felnőttcsapat. 

 

„A gyerekek minőségi és magas színvonalú képzését egyre jobban megnehezíti a folyamatos teremprobléma” – fogalmazott Pődör Zoltán. „A város teremkapacitása nagyon szűkös, ráadásul a kézilabdában használt vax miatt még nehezebb összeegyeztetni a teremhasználatot más sportágak képviselőivel. Emellett természetesen az NB I.-es és utánpótlás-mérkőzéseket is szeretnénk minőségi körülmények között rendezni, hogy kiszolgáljuk közösségünket. Folyamatosan keressük a megoldást erre a problémára, ezért elkészítettünk egy életképes, finanszírozható és fenntartható csarnokprojektet. Álmunk egy olyan munkacsarnokból, kollégiumból és rehabilitációs központból álló létesítmény, amely nem csak az SZKKA, hanem az egész régió kézilabdájának az otthona lehetne” – írta a klubvezető, aki bízik abban, hogy idén közelebb kerülnek álmuk megvalósításához. 

 

A SZKKA-val kapcsolatos hír még, hogy a klubvezetők szavazatai alapján a vasiak saját nevelésű irányítóját, Pődör Blankát választották a 2021- es év játékosának az NB I/B nyugati csoportjában. A szombathelyiek 18 éves játékosa a mostani idényben eddig 11 bajnokin 112 gólnál jár a felnőtt NB I/B-ben. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában