Kosárlabda

2022.01.08. 08:00

Visszavágnának az őszi fiaskóért - A paksiak vendégeskednek Körmenden

Az NB I.-es férfi kosárlabda-bajnokság 17. fordulójában szombaton 18 órától a Paksot fogadja az Egis Körmend csapata.

Sütő Dániel

Mócsán Bálint felépülése remekül halad

Fotó: Szendi Péter

Megjárta a kínok kínját a térdével Mócsán Bálint, akinek bőven kijutott a nehéz pillanatokból az elmúlt hónapokban, de elképzelhető, hogy a közeljövőben ismét pályára léphet az Egis Körmend kosarasa. 

 

– Lekopogom, a terveknek megfelelően nagyon jól halad a rehabilitációm – tájékoztatott Mócsán Bálint. – Ha minden igaz, akkor hétfőtől ismét becsatlakozhatok a csapat edzéseibe, de ennek különböző fokozatai lesznek, egy teljes tréninget még nem tudok vállalni. A dobásokra már most is beszálltam, ugrásokat, futásokat, erősítő gyakorlatokat, tehát szinte mindent tudok már végezni, de csak módjával. Előzetes várakozásaink szerint három hétig végzek könynyített edzésmunkát, így a tervezett január végi visszatérésem továbbra is tartható. 

 

Mócsán Bálint örül, hogy összeállt csapata játéka. Mint mondta, rendkívül fontos volt, hogy behúzzák a decemberi hazai meccseket, hiszen ezek most duplán számítottak. Egységben a körmendiek ereje, ami látható volt a Szeged ellen is. A 12 pontos idegenbeli siker óriási fegyverténynek számít, elvégre kevesen mondhatják el magukról, hogy győztesen távoztak a Tisza-partról. 

 

– Mindig nehéz kívülről szemlélni a mérkőzéseket – fogalmazott a játékos. – Akkor is, ha megy a szekér, mert részese akarok lenni a sikereknek, és akkor is, ha gödörben van a csapat, mert akkor meg mindenáron segítenék. Esetemben most a legfontosabb a türelem, nem szabad elkapkodni a visszatérést, hogy menetrendszerűen állhassak az edzői stáb rendelkezésére. 

 

Szezonbeli eddigi legsúlyosabb vereségét a Paks ellen szenvedte el a vasi piros-fekete alakulat, amely 106-87-re kapott ki Szekszárdon. Itt a viszszavágás lehetősége a tabella utolsó előtti helyén szerénykedő ASE ellen. 

 

– Nálunk is és náluk is történtek változások azóta – emlékezett vissza Mócsán Bálint. – Pakson edzőt váltottak és játékosokat is cseréltek, úgyhogy érzésem szerint ez egy teljesen más mérkőzés lesz. Ahogy látom, kezd éledezni és visszarázódni a játékba az Atomerőmű, ennélfogva egy nehéz, szoros mérkőzésre számítok. Ettől függetlenül hazai pályán természetesen csak a győzelem elfogadható – szögezte le Mócsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában