Eredmények

2022.02.07. 18:33

Évindító sikerek a vasi birkózóktól

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémián megrendezett évindító szabadfogású országos kadét-válogatóversenyen a Haladás VSE birkózói egy ezüst érmet és két bronzérmet szereztek.

Sütő Dániel

Veréb István és tanítványai elkezdték a 2022-es szezont

Fotó: © Unger Tamás

Az év első U17-es kadét-válogatóversenyén 165 birkózó sorakozott fel a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémia nagycsarnokában. A kadétok küzdelmei a legtöbb súlycsoportban körmérkőzéseket követően dőltek el, de voltak olyan kategóriák is, amelyekben majdnem húsz versenyző állt mérlegre és szállt harcba a címeres mezért. A Haladás VSE színeit öt versenyző képviselte, akik összesen három érmet szereztek. 

 

– A serdülőkorú Takács Arnoldnak 60 kilogrammban három mérkőzése volt, remekül teljesített, csak a későbbi bajnoktól kapott ki, de azon kívül minden összecsapását magabiztosan nyerte, beleértve a bronzmeccset is – idézte fel Veréb István, a HVSE birkózószakosztályának vezetője. 

 

Hozzátette, többen is ágynak estek az utóbbi napokban, hetekben, Hajba Szabolcs például négyhetes kényszerszünet után tért vissza, és a sok kihagyás ellenére 80 kilogrammban a második helyen zárt.

 

 – Fábián Bálintnak a 110 kilogrammosok mezőnyében két győzelme és egy veresége volt. Hajba Szabihoz hasonlóan Bálint is kissé alábecsüli magát, dolgoznunk kell a jövőben mindkét fiú önbizalmának megerősítésén – fogalmazott a szakosztályvezető. Zara Levente 65 kilogrammban összesítésben a kilencedik lett. A fiatal versenyző jelenleg 60 és 65 kilogramm között mozog, de fogyasztani már nem akarják, így izmosodnia kell még a 65-ös szint eléréséhez. Ligeti Richárd versenyzője, Nagy Dániel pedig egy győzelemmel és három vereséggel a negyedik helyen zárt. 

 

– Összességében úgy érzem, a srácok kihozták magukból a maximumot a válogatón – értékelt Veréb István. – Talán egy kicsivel több önbizalommal még szebb sikerek születhettek volna, hiszen csak az tud nyerni, aki el is hiszi magáról, és ennek szellemében lép szőnyegre. Hétvégén újabb verseny vár a HVSE birkózóira, akik már a budapesti szabadfogású felnőttválogatóra készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában