Kézilabda

2022.02.14. 17:49

Simán nyert a Komárom az SZKKA II. vendégeként

A női NB I/B-s kézilabda-bajnokság 17. fordulójában nem tudta megnehezíteni az SZKKA II. a vendég Komárom dolgát.

Sütő Dániel

Zsákovics Sára két gólt szerzett a találkozón

Forrás: Cseh Gábor

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U19– Komárom VSE 23-32 (10- 16). Szombathely, Egyetemi Sportcsarnok, 80 néző, NB I/B-s női kézilabda-bajnokság, vezette: Hársfalvi Zs., Mórocz R. SZKKA II.: Lőrincz 1, Farkas (kapusok), Török 2, Ihász 3, Wutschi 1, Németh, Pődör 4, Gombás 2, Horváth 5, Gabnai 3, Zsákovics 2, Temesvári. Edző: Pődör Zoltán. 

 

A szombathelyiek és a komáromiak találkozóját megelőzően sejteni lehetett, hogy az erőviszonyok fényében nem a hazaiak számítanak az öszszecsapás esélyesének. Simsik Cyntia sikeres hétméterese indította a meccset, majd Zsákovics Sára szerezte meg a házigazda első találatát. A negyedik percben Pődör Blanka góljával átvette a vezetést a Szombathely, mint később kiderült, ez volt az első és egyben utolsó alkalom, amikor az SZKKA II. került előnybe. Ezt követően kezébe vette az irányítást a Komárom és a 17. percre már négygólos előnyt alakított ki (5-9). A hazai időkérés sem lendített sokat a szombathelyiek szekerén, akik a félidő végére hatgólos hátrányba kerültek (10-16). 

 

Szünet után tovább nőtt a különbség a csapatok között, a 35. percben Simsok újabb találatával már nyolc egységgel járt előrébb a vendégalakulat (13-21). A fiatal Pődör-csapat igyekezett tartani a lépést a rutinos Komárommal és nem is vallott szégyent. Ettől függetlenül a vendégek gond nélkül érvényesítették a papírformát és végül fölényes, kilencgólos győzelmet arattak. 

 

Pődör Zoltán: – Nem játszottunk jól. Ezúttal is több kulcsjátékost kellett nélkülöznünk, emiatt hoztam fel a serdülőből Gombás Leilát beállóba. Védekezésünk nem igazán működött, emiatt sok gólt kaptunk, illetve a támadásaink sem voltak olajozottak. Pozitívum, hogy serdülőink Zsákovics Sára két gólt szerzett a találkozón. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában