Kézilabda

2022.03.24. 07:00

Celli siker a megyei derbin - Fontos pontot hullajtott el otthon a Sárvár a Győri ETO fiataljai ellen

A női NB II.-es kézilabda-bajnokság 15. fordulójában a CVSE nyerte az SZKKA elleni megyei rangadót, a Sárvár hazai pályán játszott döntetlent, míg a Bük idegenben folytatta menetelését.

Sütő Dániel

A sárvári Barcza Rebeka 14 gólja is kevés volt ah

Forrás: VN-archív - Benkő Sándor

Celldömölki VSE–Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U22 38-26 (19-12). Celldömölk, 50 néző, NB II.- es női kézilabda-mérkőzés vezette: Csupor Cs., Tóth J. 

Celldömölk: Tömő – Szecsődi 5, Szuhogyi 6, Füzfa, Málovics 2, Doncsecz 8, Horváth H. 2. Csere: Balogh, Szomorkovits 7, Geiger 1, Szekeres 1, Nyári 5, Győrvári 1, Németh. Edző: Salamonné Csótár Adrienn. 

SZKKA: Albert, Pados (kapusok), Káli 6, Juhász, Ihász 1, Németh 2, Rieger 5, Pál 4, Szlámer 1, Lékai 3, Kasper 1, Krilov 3. Edző: Skoda Bence. 

 

A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, a nyolcadik percben már 6-3-ra vezettek, aztán szépen lassan felvette a rangadó ritmusát a CVSE. A házigazda hatékony védekezésének, lendületes támadásainak és eredményes helyzetkihasználásának köszönhetően gyorsan felzárkózott, majd a 22. perctől el is lépett a vendégektől. A mérkőzés hátralévő részében magabiztosan vezetve egyre nagyobb előnyre tett szert a CVSE és könnyedén tartotta otthon a két pontot. 

Salamonné Csótár Adrienn: – Kicsit nehezen érkeztünk meg a mérkőzésbe, de sikerült játékba lendülnünk, magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és magabiztosan nyertünk a fiatal vendégek ellen. 

Skoda Bence: – Ez egy jó gyermekbajnoki forduló volt, sok hibával játszottunk, rutint kell még szereznünk. 

 

Sárvárfürdő Kinizsi SE– Győri ETO KC U22 28-28 (16-11). Sárvár, 250 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Koltai D., Poller Z. 

Sárvár: Jurik – Vajda 1, Jenőfi 6, Barcza 14, Soós 1, Horváth I. 3, Szemes 3. Csere: Varga – Gerencsér, Bognár, Dávid V., Horváth D., Németh H., Cser. Edző: Pupp Adél. Magabiztosan kezdett a Sárvárfürdő, a fiatal vendégcsapat eleinte kissé tanácstalannak bizonyult, aminek eredményeként a hazaiak ötgólos előnyre tettek szert. Szünetet követően sokáig különösebb változás nélkül csordogált a találkozó, mígnem az 54. percben egyetlen gólra zárkózott az ETO, amely remek hajrával egy kettős emberelőnyt kihasználva az utolsó percben egyenlíteni tudott. 

 

Mosonmagyaróvári KC U22–Büki TK 26-31 (11-15). Mosonmagyaróvár, 50 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Antal Á., Antalné Renner I. 

Bük: Büki – Megyeri 2, Szabó D. 5, Tamási Kata 5, Tar-Pukler 10, Marton, Gősi 2. Csere: Szücs – Menyhárt, Szabó N., Szabó R., Szekér 1, Tóth 3. Edző: Baranyai Enikő. Nagyon kemény mérkőzést hozott a Bük és a Mosonmagyaróvár csatája. A vendég vasiaknak egyre javuló védekezésük és kapusteljesítményük hozta meg a győzelmet a jó kondícióban lévő MKC ellen. Ezzel a fürdővárosiak sorozatban negyedik sikerüket könyvelhették el tavasszal. 

 

Az NB II.-es férfi kézilabda-bajnokság szünetelt, legközelebb március 27-én vasárnap 17 órakor lép pályára a Szombathelyi Egyetemi SE csapata hazai környezetben az Alsóörsi SE ellen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában