Vízilabda

2022.03.28. 19:01

Gólzáporos meccsen nyertek az aligátorok

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság 19. fordulójában az AVUS gólokban gazdag mérkőzésen – idegenben – 17-11-re legyőzte az YBL csapatát.

Pum András

A szombathelyiek játékosa, Szőke Szabolcs két gólt szerzett az YBL ellen idegenben megnyert találkozón. A játékos súlyos sérülése után, az elmúlt hetekben tért vissza

Forrás: Unger Tamás

YBL WPC – AVUS 11-17 (3-6, 4-2, 2-5, 2-4). Budapest, Kőér utcai uszoda, OB I/B-s vízilabda-bajnokság, vezette: Sikter, Bereczki. 
AVUS: Kovács B. – Csaba 3, Németh L. 2, Szabó B., Sági 1, Landherr 4, Kurucz. Csere: Berényi, Juhász S. 2, Szőke 2, Pónya 1, Kovács K. 2. Edző: Zoufal Norbert. 

 

A negyedik YBL és a harmadik szombathelyi AVUS mérkőzését a vendégek kezdték jobban, Csaba találatával kétpercnyi játékot követően vezetést szereztek. Ugyan a fővárosiak kiegyenlítettek, ám Landherr, Szőke, Juhász és Csaba találatával 5-1-re elhúztak a szombathelyiek. A hazaiak nem adták fel, így az első negyed végén 6-3-as vendégvezetést mutatott az eredményjelző tábla. A második negyedben elkezdte ledolgozni hátrányát a hazai csapat (6-7), a vasiak ebben a periódusban védekezésben és támadásban is sokat hibáztak. 

 

Egy másodperccel a negyed vége előtt Szén találatával 7-8- at mutatott az eredményjelző tábla. A harmadik negyedben Kibédi révén kiegyenlítettek (8-8) a hazaiak. Ám ezzel el is lőtték puskaporukat a budapestiek, a vendégek ismét elkapták a fonalat, Landherr, Kovács Kevin, Németh és Szőke góljára a hazaiaknak nem volt válaszuk (8-12). A mindent eldöntő, utolsó negyed előtt 13-9-re vezettek a vasiak. A negyedik negyed első gólját ugyan a hazaiak szerezték, ám ezt követően nem volt megállás: az aligátorok jól, pontosan és gólra törően vízilabdáztak, tovább növelték előnyüket. Végül simán, gólzáporos mérkőzésen, hat találattal, 17-11-e nyertek. 

 

További eredmények: Eszterházy–Nagykanizsa 6-9, KSI–Tatabánya 17-8, ASI– Cegléd 12-11. A Hódmezővásárhely– Neptun, a Fehérvár–ViWA II. kerület és az Oázis SC–Invictus mérkőzéseket elhalasztották. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában