Kosárlabda

2022.03.17. 19:01

Kiszámíthatatlan KTE vár a Rába-partiakra - Győzelmi reményekkel utazott a Körmend Kecskemétre

A férfi NB I.-es kosárlabda-bajnokság 25. fordulójának nyitónapján, pénteken 18 órától Kecskeméten vizitál az Egis Körmend alakulata.

Sütő Dániel

Krivacevic Markó hetekre kidőlt a piros-feketék csapatából

Forrás: VN-archív

Szombaton a Sopron elleni bemelegítéskor az oldalvonalnál a sérült Mócsán Bálint mellett Krivacevic Markó ballagott komótosan, begipszelt karral a hazai kispad felé. Mint kiderült, a körmendiek centere a válogatott szünet alatt szenvedett balesetet. – Sajnos eltörött a jobb kisujjam – mondta Krivacevic Markó. 

 

– Edzés során paszszoláskor az egyik védőjátékos félig a labdát, félig pedig az ujjamat vitte el, aminek csúnya vége lett. Azóta már meg is műtöttek, az orvosok azt mondták, hogy három hét múlva foghatok újra labdát a kezembe, majd a negyedik héten pedig talán már játékra jelentkezhetek. Bízom a gyors gyógyulásban, mert én már a kupában segítségére szeretnék lenni a csapatnak – fogalmazott az Egis Körmend centere, aki azért is bizakodó, mivel balkezes, a szerencsétlen eset pedig a jobb kezével történt. Annak ellenére, hogy az egyik fontos stratégiai láncszemét volt kénytelen nélkülözni a Rába-parti csapat, a pályára lépők remekül megoldották a feladatukat. 

 

– Nagyon örültem látva a többiek játékát – folytatta a center. – A harmadik negyedben már 18 ponttal is vezettünk, de a szívós Sopron viszsza tudott jönni a meccsbe, és ezzel izgalmassá tette a hajrát. A lényeg azonban a győzelem, amit viszonylag rövid kispaddal, helyenként nagyon jó védekezéssel sikerült elérnünk. Ismét bebizonyítottuk, hogy bármilyen felállásban veszélyesek tudunk lenni hazai pályán bárkire. Hátradőlni azonban ezzel még nem lehet, hiszen hasonlóan kemény ütközet vár az Egis Körmendre pénteken Kecskeméten. 

 

A KTE idei kilenc meccséből hatot elveszített, a Pécset (91-89), a Paksot (80-76) és a Sopront tudta megverni – utóbbi esetében egy nem várt, fölényes diadallal (91-71) zárta le a Sopron 13 mérkőzésen át tartó győzelmi sorozatát. 

 

– A soproni találkozóhoz hasonlóan kell megszerveznünk a védekezésünket – húzta alá Krivacevic. – Ellensúlyoznunk kell a magasemberek hiányából fakadó hátrányunkat, ami adott esetben a KTE malmára hajthatná a vizet. Az ellenfél tapasztalt gárda, Karahodziccsal és Dramicaninnal biztosan megpróbálják érvényesíteni ezt az előnyüket, így rájuk hatványozottan figyelnünk kell. Döntő lesz a védekezésünk, támadásainkkal szerintem nem lesz probléma. Szerdán pótolták a 19. fordulóból elmaradt Pécs–Szolnok találkozót, amelyet az Olaj nyert meg 89-81-re.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában