Kosárlabda

2022.03.26. 08:00

Nyíregyházán lép pályára a Falco KC

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság 26. fordulójában, az alapszakasz utolsó mérkőzésén a listavezető Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely a Nyíregyháza vendégeként lép pályára szombaton 18 órakor.

Tóth Gábor

Boris Barac kulcsembere a Falcónak

Forrás: Unger Tamás

A Falco szerdán Bajnokok Ligája-meccset vívott a litván Vilniussal, és bravúros 86-81- es diadalt aratott – megszerezve ezzel első győzelmét a sorozat második csoportkörében, a legjobb 16 között, így szépen búcsúzott a nemzetközi porondtól. A szombathelyiek horvát légiósa, Boris Barac ismét a tőle megszokott hasznos játékkal rukkolt elő: bő 26 perc alatt 13 pontot tett a közösbe, és begyűjtött hét lepattanót. 

 

– Összességében elégedettek lehetünk az idei nemzetközi szereplésünkkel – vélekedett Boris Barac. – Játszottunk 12 meccset a Bajnokok Ligájában, öt győzelmet arattunk, bejutottunk a top 16 közé, és a második csoportkörben sem vallottunk szégyent. Sőt, kis szerencsével több diadalt is arathattunk volna. Sokat fejlődtünk, tanultunk, erősödtünk, és biztos vagyok abban, hogy a tapasztalatokat a bajnokság folytatásában hasznosítani tudjuk. A Falco már hetekkel ezelőtt megnyerte az alapszakaszt, előző kilenc bajnokiján győzött, toronymagasan vezeti a tabellát – a Nyíregyházát Szombathelyen 109-79-re verte még októberben. A Nyíregyháza újoncként meglepte a mezőnyt, már kilenc győzelmet számlál, 11. a tabellán. Bizonyította, hogy képes bravúros győzelmekre, elég csak a szolnoki diadalára gondolni (85-86). De főleg hazai pályán veszélyes mindenkire. 

 

– Természetesen motiváltan lépünk pályára – szögezte le Boris Barac. – Még nem értünk el semmit, nem nyertünk semmit, fokozatosan lépegetünk a céljaink felé – minden egyes győzelemre szükségünk van. Papíron mi számítunk az összecsapás esélyesének, de nehéz mérkőzésre számítok. A Nyíregyháza többet készülhetett a találkozóra, felszabadultan léphet pályára, otthon játszik – mindez óvatosságra int minket. De felkészültünk, tudjuk, hogy mit kell játszanunk. Mivel ellenfelünk nagyban épít az egyéni képességekre, elsősorban a két pontfelelősére kell ügyelnünk: ha Bryce és Johnson ellen jól védekezünk, ha kivesszük őket a játékból, akkor lényegesen könnyebb dolgunk lesz. Szeretnénk nagy lendülettel kezdeni, rögtön magunkhoz ragadni az irányítást – és rá akarjuk erőltetni az ellenfelünkre a saját stílusunkat. Szeretnénk győzelemmel zárni az alapszakaszt! 

 

A 26. forduló további menetrendje, szombat, 18.00: Oroszlány–Szolnok, ZTE– Sopron, Debrecen–Kecskemét, Pécs–Paks, Alba Fehérvár– Szeged. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában