Szuperliga

2022.03.02. 10:00

Sakk: nyert a HVSE - A szombathelyiek a Maróczy SE I. ellen ültek asztalhoz

A sakk Szuperliga hetedik fordulójában a Haladás VSEInfraplan I. biztosan verte a szegedi Maróczy SE I. együttesét.

Pum András

Az első táblán szereplő horvát Kozul Zdenko (balra) legyőzte ellenfelét

Forrás: Unger Tamás

Haladás VSE-Infraplan I.–Maróczy SE I. 8-4. Haladás Sportkomplexum, VIP- terem, Szuperliga sakkcsapatbajnoki mérkőzés. Az első táblán egyenlő megnyitás után a 40. lépésben hibázott a szegedi Pálkövi, ezt a hazaiak játékosa, Kozul Zdenko kihasználta, és megnyerte a partit. A második táblán egyenlő állásnál ifj. Héra futópárja erősnek bizonyult, és ezzel megnyerte a partit. A harmadik táblán Palacnak jobb állása volt, de ellenfele beáldozta vezérét tisztért és bástyáért. 

 

Egyenlő állás alakult ki, de a vendégek játékosa, Kopasz stabil végjátékba menekülve kiharcolta a döntetlent. Németh Miklós éles megnyitásban tisztet áldozott a matt-támadás érdekében, de egyszer pontatlanul lépett, így ellenfele lépésismétléssel döntetlenbe menekült. Az ötös táblán Ruck Róbert küzdelmes mérkőzésen szenvedett vereséget. Majd Jankovic kiélezett végjátékban nagyobb tudásának köszönhetően behúzta a meccset. A hetes tábla hozta a nap leghosszabb, öt és fél órás mérkőzését. Kovács mindenáron nyerni akart, végül majdnem kikapott. Ám gyaloghátrányos végjátékban is sikerült tartania a döntetlent. Neugebauer jó játékkal, nyerő kombinációval szerezte meg a pontot Koszta ellen. A kilences táblán Borhy Marcell rossz megnyitáskezelés után egy esélyesebb végjátékba tudott menekülni, amit meg is nyert. 

 

A tízes táblán Kiss Attila ellenfele, Bernáth Róbert egyértelműen a döntetlenre törekedett, amit végig kijátszott partiban, gyalogvégjátékban sikerült is megszereznie. A 11-es táblán Nagy Bence gyalogelőnyre tett szert a középjátékban, ám ezt később több pontatlan lépése miatt nem tudta érvényesíteni, és végül döntetlenre végzett. A 12-es táblán Lakos és Márkus végig egyenlő állásban játszott, a szombathelyi játékos nem tudta feltörni ellenfele védekezését – remivel zárult a mérkőzés. A Haladás VSE sima győzelmet aratott, ám sikere nagyobb arányú is lehetett volna. A szegediek ugyanis öt alapjátékosuk nélkül érkeztek a mérkőzésre. 

 

Győzött: Zdenko, ifj. Héra, Jankovic, Neugebauer, Borhy. Remizett: Palac, Németh M., dr. Kovács G., Kiss A., Nagy B., Lakos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában