Kilenc érmet gyűjtöttek

2022.04.20. 16:00

A szombathelyi Lorigo lett a legeredményesebb versenytáncklub a tíztánc bajnokságon

Az egyesület tizenhat párosából kilenc éremmel tért haza, ezzel az országos bajnokság legeredményesebb versenytáncklubja lett a szombathelyi Lorigo TSE. A tíztáncosok versenyének Kaposvár adott helyet. A közelgő hétvégén Szombathelyen rendeznek táncversenyt.

VN

Az országos tíztánc bajnokság sikeres szereplői, jobbról Faludiné Lovas Henriette

Forrás: VN/Lorigo

Javában zajlik a versenyszezon a táncosoknál, Kaposváron rendezték meg a tíztáncosok országos bajnokságát, amelyre 250 páros nevezett, a szombathelyi egyesület minden korosztályt – a gyerektől a seniorig – képviselve 16 párossal vállalta a megmérettetést. Már nem először fordult elő – mert ezúttal is így történt –, hogy a Lorigo TSE lett a legeredményesebb versenytáncklub hat arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel. 

Az országos bajnokságon az alábbi párosok szereztek aranyérmet: Kocsis Vince György–Ferincz Lili (Gyerek II. E), Lepsényi Gábor–Faludi Olívia Zita (Junior I. B), Udvardi Gergely Balázs–Nagy Jázmin Viktória (Junior II. D), Kopácsi Attila–Sipos Blanka (Ifjúsági D), Faludi Bálint– Rózsai Vivien (Junior II. C), Cziráki Bálint–Kránicz Anna Boglárka (Felnőtt B). A versenyzők felkészülését Elekes Helga, Nagy Júlia, Gombkötő Balázs és Faludiné Lovas Henriette segítette. 

Nem sokkal a tíztánc bajnokság előtt Kiskunmajsán rendezték meg a latin világkupát, valamint az ifjúsági standard és latin WDSF nemzetközi versenyeket. Ide tíz országból érkeztek táncosok, akiket egy tizenhárom tagú nemzetközi zsűri pontozott. Kovács Ádám és Faludi Eliza több forduló után a döntőbe táncolta magát, ahol a hatodik helyet szerezték meg a szombathelyi Lorigo TSE színeiben. A közelgő hétvégén, április 24-én pedig Szombathelyen rendezik meg a felnőtt–ifjúsági latin ranglista, a junior országos standard ranglista, valamint a klubközi versenyeket, ahol természetesen a Lorigo TSE teljes csapata versenybe száll. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában