Kosárlabda

2022.05.24. 10:00

Átveheti a vasi gárda a vezetést - Kedden ismét Körmend–OSE-derbi

A férfi NB I.- es kosárlabda-bajnokság negyeddöntőjében kedden 18 órától csap össze ismét az Egis Körmend az Oroszlánnyal.

Sütő Dániel

Krivacsevics fontos láncszem a palánk alatt

Forrás: Szendi Péter

Felállt a hazai pofonból és egy meggyőző idegenbeli teljesítménnyel egálra hozta a Körmend–Oroszlány-párharcot a vasi piros-fekete alakulat (86- 91). Antonisz Konsztantinidesz legénysége főleg a második negyedben brillírozott, hiszen az OSE nem tudott nyolc pontnál többet gyűjteni, ami meg is pecsételte a sorsát. Későn ébredtek a hazaiak, akik ugyan felálltak 21 pontos hátrányukból, Parrish azonban a hajrában hiába süllyesztett el egymás után több triplát is, a körmendiek kényelmesen levezényelték az utolsó perceket. 

A második meccsen Krivacsevics Markó is szerepet kapott, aki rendkívül hasznosan szállt be a játékba. Igaz, mindösszesen csak kilenc percet töltött a pályán, de ezalatt öt lepattanót gyűjtött, nála többet – hetet – csak Stokesnak sikerült. – Nagyon együtt volt a csapat, rendkívül egységesek voltunk – idézte fel a szombati összecsapást Krivacsevics Markó, az Egis Körmend centere. 

– Döntő faktor a playoffban, hogy melyik csapat tudja leginkább kitenni a szívét a pályára. Azt gondolom, hogy most mindenki megtett minden tőle telhetőt Oroszlányban, nagybetűs csapatként tudtunk játszani. Amit nem sikerült megvalósítanunk hazai pályán, az összejött idegenben, rettentő fontos győzelmet arattunk. Sok újdonsággal nem tud szolgálni egyik fél sem a másiknak, viszont az elmúlt meccsekből okulva a védekezésen és a támadáson is van még mit finomítaniuk a Rába-partiaknak. Alapvetően mindkét fél tudja már, hogy mire számíthat a másiktól. Arra viszont senki sem tud felkészülni, hogy ki milyen napot fog ki. – Mesiceket mindenképpen szigorúbban kell fognunk – emelte ki Krivacsevics Markó. 

– Le kell lassítanunk a játékukat, több taktikai faultot kell alkalmaznunk a lerohanásaikkal szemben. Hibáinkat védekezésben és támadásban is a minimumra kell szorítanunk. Újabb győzelme esetén ismét saját kezébe veheti sorsát az Egis Körmend. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában