Beharangozó

2022.05.10. 19:11

Falco–Szolnok derbi - Az első helyezett látja vendégül a második helyen állót

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság felsőházi középszakaszának utolsó, 10. fordulójában az éllovas Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely a második helyen álló Szolnoki Olajbányászt fogadja szerdán 18 órakor.

Tóth Gábor

Sövegjártó Ábel a labdával – jól teljesít a fiatal játékos

Forrás: VN/Falco KC

A Falco már hetekkel ezelőtt megnyerte a középszakaszt, de a Szolnok is bebiztosította a második helyét – így egyik csapat számára sincs különösebb tétje a meccsnek. Mindkét együttes vereséggel hangolt az összecsapásra: az Olaj hazai pályán kapott ki az Albától (79-85), míg a Falco Körmenden bukott megyei rangadót (72-85). A két gárda április közepén emlékezetes csatát vívott Szolnokon: a tartalékos Falco hosszabbításra küzdötte a meccset, de végül 86-76-ra kikapott. 

Az utóbbi hetekben egyre nagyobb szerepet kap a Falcóban a szombathelyiek saját nevelésű játékosa, Sövegjártó Ábel – az előző négy mérkőzésen (Szolnok, Alba, Sopron, Körmend) kezdőként lépett pályára. Egyáltalán nem tűnt megilletődöttnek, hasznos játékkal segítette csapatát. 

– A harmadik szezonom töltöm a felnőtt csapat kötelékében, de az első a Covid miatt félbeszakadt, a másodikat egy sérülés miatt szinte teljes egészében kihagytam, vagyis a mostani szezon tekinthető az első teljes idényemnek – fogalmazott Sövegjártó Ábel. – Örülök, hogy a szakmai stáb számít rám, hogy a társak elfogadnak. A középszakaszt rengeteg sérülttel csináltuk végig – rendre két-három embert nélkülöztünk. Tisztában vagyok azzal, hogy főként ezért kaptam az utóbbi időszakban több lehetőséget. Azon vagyok, hogy átsegítsem a csapatot ezen a nehéz időszakon – mind az edzéseken, mind a mérkőzéseken igyekszem magamból kihozni a legtöbbet. Ugyanakkor a sok hiányzó ellenére is sok meccset nyertünk a középszakaszban, ez mutatja a csapatunk erejét. Igaz, hogy több tét nélküli bajnokit is játszottunk mostanában, de mindegyik összecsapást komolyan vettük, igyekeztünk felkészülni a rájátszásra.

– Bár ezúttal nincs tétje a meccsnek, a Szolnok elleni összecsapás mindig rangadó, ráadásul most két közvetlen rivális találkozik, elképzelhető, hogy a rájátszásban is összefutunk az Olajjal – tért át a soros feladatra Sövegjártó Ábel. – Ellenfelünk agreszszívan, nagyon fizikálisan kosárlabdázik, jól védekezik, ennek megfelelően nehéz, küzdelmes mérkőzésre számítok. Elképzelhető, hogy ismét lesznek nálunk hiányzók, de szeretnénk győzelemmel zárni a középszakaszat, és értékes sikerrel hangolni a közelgő rájátszásra. A másik szerdai mérkőzésen az Alba a Sopront fogadja, a Körmend szabadnapos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában