Labdarúgás

2022.05.26. 07:00

HVSE–Berettyóújfalu a bajnoki döntőben

Kezdődik az NB I.-es futsalbajnokság döntője: a párharc első felvonásán a Haladás VSE a Berettyóújfalut fogadja csütörtökön 20.15-kor.

Tóth Gábor

Gólöröm Haladás módra – Dróth Zoltánnal a főszerepben

Forrás: Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Zsinórban harmadszor vívja egymással a bajnoki döntőt a Haladás és a Berettyóújfalu. A 2018/2019-es bajnokság a Berettyó aranyérmével zárult. A következő pontvadászatot eredményhirdetés nélkül félbeszakította a koronavírus-járvány. A tavalyi szezonban aztán a Haladás bizonyult jobbnak – így címvédőként fut neki az egyik fél három megnyert meccséig tartó bajnoki döntőnek. Az alapszakaszban a Haladás 3-1-re nyert Beret - tyóban, hazai pályán viszont egy alaposan felforgatott, a vírus által megtizedelt csapattal 3-0-ra kikapott. A rájátszásban ismét, ezúttal 4-2-re nyert idegenben a HVSE, Szombathelyen pedig ikszelt (4-4) legfőbb riválisával. A Haladás kiemelkedett a mezőnyből, biztosan jutott be a bajnoki döntőbe, a Berettyóújfalu viszont hektikus szezont futott, nagy küzdelemben ért oda a második helyre. 

A Haladás a Magyar Kupát már megnyerte – és történelmi duplázásra készül a bajnoki cím begyűjtésével. A négyszeres bajnok Berettyó viszont szeretne vis - szajutni a csúcsra. – Jól teljesítettünk az alapszakaszban, korán megnyertük a felsőházat, az utóbbi heteket, napokat pedig arra használtuk, hogy csúcsformába lendüljünk, hogy rákészüljünk a Berettyóra – mondta Calvo Rodriguez Juan Ramon, a Haladás NB I.-es futsalcsapatának edzője. – A bajnokság korábbi szakaszában úgy tűnt, hogy némi lépéselőnyben vagyunk ellenfelünkkel szemben, de azokra a mérkőzésekre, eredményekre nem lehet alapozni. A döntő mindig más hangulatban zajlik, itt már nem hibázhatsz – mindenki a legjobbját nyújtja. Sokan minket tartanak esélyesnek, de a Berettyó nagyon jó csapat. 

Tele válogatott szintű, rutinos, technikás, taktikailag magasan képzett játékosokkal. Ellenfelünk összeszokott társág, remekül védekezik, veszélyesen kontrázik. De ha kell, türelmesen járatja a labdát, keresi a rést. Rendkívül hatékony pontrúgásból, jól játszik vészkapussal. Vagyis nem lesz könnyű dolgunk. Nagyon fontos, hogy az első meccset megnyerjük – attól kezdve némi teher lekerülne rólunk. Felkészültünk, fizikálisan és mentálisan is rendben van a társaság – tudjuk, hogy mi kell, mit kellene játszani a Berettyó ellen. Teljes kerettel készülünk, Dávid Richárd is felépült térdsérüléséből. A fiúk nagyon motiváltak, nagyon várják már a döntőt – természetesen számítunk a szurkolóink támogatására, segítségére. Egész évben azért dolgoztunk, hogy bajnokok legyünk, itt a lehetőség, hogy valóra váltsuk a céljainkat, az álmainkat. Bizakodva várom a párharcot! – zárta szavait Juanra mester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában