Vízilabda

2022.05.22. 18:20

Izgalmas összecsapást nyertek a vasi aligátorok

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság utolsó előtti, 21. fordulójában az AVUS nagy küzdelemben nyert az Invictus otthonában.

Pum András

Csaba Márton négy gólt szerzett

Forrás: Cseh Gábor

Invictus SC–AVUS 12-13 (0-3, 5-3, 3-4, 4-3). Martfű, 50 néző, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, vezette: Berki, Stefanidesz. Invictus: Nagy S. – Szedmák, Pethe, Ashanin 3, Zsilák, Nagy R. 1, Bukta 5. Csere: Kovács M. 2, Juhász M., Juhász B. Edző: Mohi Zoltán. 
AVUS: Kovács B. – Hajmási 3, Csaba 6, Juhász S., Szabó B., Sági, Kurucz 3. Csere: Baranyai 1, Berényi, Mercs, Németh B., Kovács K. Edző: Zoufal Norbert. 

Alaposan megszenvedett a győzelemért a harmadik helyen álló AVUS az ötödik Invictus vendégeként. Pedig az első negyedet a vendégek uralták, még akkor is, ha az első gólra közel négy percet kellett várni, ekkor Hajmási emberelőnyből talált a hálóba (0-1).

 Aztán Csaba is megzörgette a hazaiak hálóját, majd a negyed lefújása előtt egy másodperccel Kurucz is gólt szerzett (0-3). A második negyed első gólját ugyan Bukta szerezte, de Baranyai visszaállította a háromgólos különbséget (1-4).

 Ám a hazaiak nem adták fel, és a nagyszünetre egy gólra (5-6) felzárkóztak. A harmadik negyed hatalmas csatát hozott, a szombathelyiek rendre elhúztak egy góllal, de a martfűiek mindig kiegyenlítettek. Aztán az utolsó negyed 10-8- as aligátorvezetésről indult. A hazaiak legjobbja, Bukta szerezte a negyed első gólját, majd a másik oldalon Hajmási válaszolt (9-11).

 A vendéglátók azonban nem adták fel, nem egészen két perccel a lefújás előtt Bukra büntetőjével egy gólra, 13-12-re felzárkóztak. Ám Kovács Barnabás mindent védett, és hiába játszotta az utolsó 13 másodpercet emberhátrányban az AVUS, megőrizte egygólos előnyét. Izgalmas, parázs, változatos mérkőzésen az AVUS játéka jó kezdés után visszaesett, de végig vezetett a mérkőzésen, végül megérdemelten győzött. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában