Vízilabda

2022.06.28. 10:00

Ausztrália vár a női pólósokra - A négy közé jutásért ugranak vízbe

A magyar válogatott a papírformának megfelelően 23-6-ra legyőzte az argentin csapatot a nyolc közé jutásért rendezett találkozón a hazai vizes világbajnokság női vízilabdatornáján.

Pum András

Faragó Kamilla három gólt dobott

Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Magyarország–Argentína 23-6 (4-0, 7-2, 6-3, 6-1). Duna Aréna, Hajós-uszoda, 1500 néző, negyeddöntő. 
Magyarország: Gangl – Szilágyi, Vályi, Keszthelyi, Mahieu, Rybanska, Faragó. Cserék: Magyari (kapus), Gurisatti, Máté, Parkes, Garda Krisztina, Leimeter. 
Szövetségi kapitány: Bíró Attila. 
Gólszerzők: Gurisatti 5, Szilágyi 4, Faragó, Vályi 3-3, Rybanska, Keszthelyi, Máté 2-2, Leimeter, Garda 1-1, illetve Leonard 3, Gerschcovsky, Comba, Hatcher 1-1. 

A vasárnap késő este lejátszott mérkőzésen a magyar válogatott a papírformának megfelelően végig nagy fölényben játszott a gyenge játékerőt képviselő dél-amerikaiak ellen, és a végére kiütötte ellenfelét. 

A magyar csapat így csoportmásodikként a legjobb nyolc közé jutott, ahol kedden 21 órakor Ausztrália ellen játszik a négy közé kerülésért. Hétfőn a nyílt vízi versenyekkel folytatódott a világbajnokság. Betlehem Dávid (54:22.0) a hetedik, Rasovszky Kristóf (54:28.3) pedig címvédőként a kilencedik lett az úszók 5 kilométeres versenyében, a Lupa-tavon. Ebben a számban gyűlt össze a legnépesebb mezőny, 63- an ugrottak a Lupa-tó kellemes vízébe, hogy teljesítsék a háromkörös viadalt. Köztük volt a vasárnapi csapatversenyben ezüstérmes magyar együttes két férfi tagja, a címvédő Rasovszky Kristóf – aki 2019- ben Kvangdzsuban a szakág történetének eddigi egyetlen magyar aranyérmét szerezte –, valamint a 18 esztendős Betlehem Dávid. 

Másfél kilométer után az ukrán Romancsuk vezetett, mögötte a német váltót vasárnap aranyra vezető, olimpiai bajnok Wellbrock, valamint az olasz Paltrinieri haladt. A táv feléhez érve a két magyar az élmezőnytől kissé leszakadva a kilencedik és tizedik helyen tempózott, a hátrányuk folyamatosan nőtt a legjobbakhoz képest. A számot a német Wellbrock nyerte. – Nincs mint szépíteni, ezt egész egyszerűen elrontottam a rajtnál, onnantól kezdve pedig nem is volt esélyem – értékelt Rasovszky.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában