Röplabda

2022.06.15. 12:00

Dobogón a bolyais lány röpicsapat

A IV. korcsoportos lányok Röplabda Diákolimpia Országos Döntőjében harmadik helyen végzett a Bolyai-iskola együttese, míg a III. korcsoportban nyolcadik lett a Gothard fiú, hetedik pedig a lány csapata.

Sütő Dániel

A bronzérmes Bolyai-csapat

Forrás: VN/MDSZ

Miskolc adott otthont a IV. korcsoportos lány röplabdázók diákolimpiai országos döntőjének. Vas megyét a Bolyai-iskola gárdája képviselte, amely csoportjában a második helyen zárt a kecskemétiek mögött. A keresztjátékban a szombathelyiek a békéscsabai Szeberényi-iskola gárdáját győzték le 3-1-re. Az elődöntőben jobbnak bizonyult a nyíregyházi Móricz-iskola (3-0), így a bolyaisok a bronzéremért küzdhettek tovább. A Kecskeméti Református Gimnázium alakulatát 3-0-ra verték, így a dobogó harmadik fokán végeztek. 

A bronzérmes csapat tagjai: Balassa Liza Dorka, Bánhidai Barka, Csákváry Kinga, Fodor Kinga, Gyurkó Gloria Alexa, Komondi Réka, Nagy Flóra Ilona, Németh Luca, Némethy Száva Hanna, Szoó Réka Flóra, Wagner Lilla. A lányokat Tuider Milán készítette fel. A III. korcsoportosok mezőnyében a Gothard-iskola fiú együttese utolsó, negyedik helyen végzett csoportjában, valamint a helyosztók során is, így a nyolcadik helyen fejezték be a döntőt. A gothardos lányok szintén csoportjuk utolsó helyén zártak, a helyosztókon viszont 3-1-re legyőzték a kaposváriakat, így hetedikek lettek a békéscsabai országos döntőben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában