Kalapácsvetés

2022.06.18. 07:00

Halász Bence már 79 méter fölött - Norvégiában remekelt a Szombathelyi Dobó SE kiválósága

A Szombathelyi Dobó SE kiválósága, a kalapácsvető Halász Bence 79,29 méteres idénybeli legjobbjával második helyen végzett az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat oslói versenyén.

Sütő Dániel

Forrás: VMN/PK

A világbajnoki és Európa-bajnoki bronzérmes Halász Bence a hatfős mezőnyben félidőben még vezetett 78,42 méterrel, de nagyon szoros volt a verseny az első öt között. A negyedik sorozatban a négyszeres világbajnok és egyszeres Európa-bajnok, a tokiói olimpián harmadik lengyel Pawel Fajdek egy centire megközelítette. Halász azonban újított, 78,73-mal versenycsúcsot ért el, de ez nem élt sokáig, mert Fajdek – egyedüliként – túldobta a 80 métert (80,56). A magyar kalapácsvető zárásként 79,29 métert dobott, ezzel Fajdek mögött és Nowicki (78,36) előtt, a második helyen végzett. 

– Rendkívül jól sikerült a verseny, amiben a közönségnek is nagy szerepe volt – számolt be Halász Bence. – Az időjárás nem volt kegyes hozzánk, a lezúduló esős csúszóssá tette a dobókört, de sikerült ezen hamar túllendülnöm. Örülök, hogy beférkőztem a lengyelek közé, de még jobban örülök az eredményemnek. Kevésbé motivál már a helyezés, inkább a dobáson van a hangsúly nálam, hiszen ha megvan a kellő méter, meglesz a jó helyezés is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában