Diákolimpia

2022.07.11. 14:30

Dobogón Nádasd és Ikervár - Széchenyi-ezüst, és Zichy-bronz a kis iskolák országos versenyén

A tanév utolsó diákolimpia országos döntőjén második lett a nádasdi Széchenyi-iskola lány kézicsapata, míg labdarúgásban harmadik helyen zárt az ikervári Zichy fiú gárdája.

Sütő Dániel

Együtt a nádasdi és az ikervári csapat

Fotó: MDSZ

A 200 fő tanulólétszám alatti iskolák, tagiskolák, továbbá a kedvezményezett települések besorolásáról és a besorolás feltételrendszeréről szóló kormányrendelet alapján kedvezményezett településen lévő iskolák nevezhettek a viadalra, amelynek fő célja az esélyegyenlőség, hogy a kis létszámú iskolák diákjai a legnépszerűbb sportágakban mind egyéni, mind csapatsportokban sikerélményhez jussanak országos szinten is.

A III-IV. korcsoportos lány kézilabdában Vas megyéből a nádasdi Széchenyi István Általános Iskola együttese volt érdekelt. A csoportmérkőzéseken a nádasdiak előbb remiztek az Egervárral (12-12), majd remek védekezéssel két vállra fektették a nemesnádudvariakat, így csoportelsőként masíroztak tovább. Az addig veretlen, száz százalékos mérleggel rendelkező Hajmáskért is megállították (9-7) a vasi lányok a középdöntőben. A széchenyisek útja Soponyán át vezetett a döntőbe, az addigi legjobb játékkal győztek a nádasdiak (15-10). A fináléban az összeszokott, erős borsodi mezőnagymihályi alakulat várt a vasiakra, akik óriásit küzdöttek ugyan, de megverni nem tudták riválisukat (14-15), így ezüstéremmel zártak. A csapat tagja, Nagy Fruzsina lett a torna gólkirálynője 32 találattal.

A III-IV. korcsoportos fiú labdarúgásban az ikervári Zichy Antónia Általános Iskola képviselte a vasi színeket az országos döntőben. A csoportmérkőzések során Öreglak ellen vereséget szenvedtek (3-4), de Esztár és Zichyújfalu ellen 4-1-es és 11-1-es eredményű győzelmet arattak. Ezzel az eredménnyel csoportmásodikként jutottak tovább. A keresztjátékban 5-1-es győzelmet arattak Kék község iskolájának csapata ellen, ezzel harcba szállhattak a döntőbe jutásért a zalai megyei Alsópáhok ellen. Az alsópáhokiak egy nagyon jó mérkőzésen győzték le az ikervári iskola csapatát (0-3), amely így a harmadik helyért küzdhetett tovább. A bronzmeccsen a tornán első ellenfelükkel mérkőztek meg ismét a vasiak, ezúttal azonban 5-1-es magabiztos győzelmet arattak Öreglak csapata ellen, megszerezve ezzel az országos döntőben a harmadik helyet. A fiúk sikerének titka hozott sportági tudásuk mellett a testnevelőjük által megkövetelt alázatosság, fegyelem, a sportemberekhez méltó viselkedés a pályán és a pályán kívül is, és a csapategység.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában