Kiváló eredmények

2022.07.11. 16:46

Remekelt Zsankó Petra - Nagyszerűen sikerült versenyeket tudhat maga mögött az osztrák Team Cookina Graz vasszécsenyi kerékpárosa

Tóth Gábor

Zsankó Petra (jobbról) a dobogón.

Forrás: VN/Team Cookina Graz

Először a rangos Gracia Orlova cseh körversenyen vett részt Zsankó Petra. A négy nap alatt öt szakasz várt a mezőnyre, ami összesen 377 km-t jelentett. A versenyen 147-en álltak rajthoz, többek között kontinentális csapatok és válogatottak, mint például a svéd, belga, osztrák, szlovák nemzeti csapat. A vasszécsenyi kitűnőség egy cseh mix csapatban kapott lehetőséget az indulásra, mivel nincsen magyar válogatott. A versenyt 87-en fejezték be, Petra a 18. helyen végzett. -Az első többnaposomat teljesítettem, továbbá hiányzott a csapatmunka, csak magamra számíthattam, ennek tükrében egészen jó eredményt értem el - összegzett Zsankó Petra. Később aztán a Radsporttag St. Marein/Feistritz elnevezésű osztrák versenyen állt rajthoz. A csapattársa segítése volt a feladata, amit sikeresen oldott meg, hiszen a társa abszolútban megnyerte a versenyt, míg  Petra a második helyet szerezte meg, korosztályában, az U23-as kategóriában pedig elsőként végzett.

Aztán következett a Sportland Niederösterreich Womens Tour osztrák körverseny. A négy nap alatt öt szakaszt, összesen 333 km-t teljesített a mezőny. Zsankó  ezúttal az LRV Steiermark színeiben indult, négy osztrák nemzetiségű társa oldalán. A versenyen 99 versenyző állt rajthoz, azonban csak 45 ért célba. Összetettben a 9. helyen végzett. Mivel a verseny során bukás is nehezítette a dolgát, sikernek könyvelhető el, hogy a Top10 között ért célba. A versenyt követően nem sokat pihenhetett, hiszen szerdán már Debrecenben az időfutam Országos Bajnokságon állt rajthoz. A 19 km-es távot 42,7 km/h-ás átlaggal tudta le - ami a tavalyi időeredményéhez képest egy perces javulást jelent. E teljesítmény az elit nő és U23-as kategóriában is a második helyre volt elég.

-Elégedetlen semmiképpen nem vagyok, mivel fáradt lábakkal érkeztem a versenyre, illetve időfutam kerékpáron nem sokat edzek, mivel inkább a
mezőnyversenyeket részesítem előnyben - értékelt Zsankó Petra. Az időfutam OB-t a Pannonhalmán rendezett a felnőtt országúti Országos Bajnokság követte. Nehéz, kiélezett versenyt hozott a viadal, Petra a harmadik helyért küzdhetett, végül nagy csatában meg is szerezte a bronzérmet - az U23-as korosztályban pedig második lett. - A végeredménnyel nem vagyok elégedett, mivel nem a valós tudásomat tükrözi, de hát nem lehet mindig, minden versenyen fejben és testben is topon lenni - fogalmazott kissé letörten a vasszécsenyi sportoló. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában