Sajtótájékoztató

2022.07.07. 11:24

Szombaton elrajtol a 38. Vasi Vasember triatlonverseny a szombathelyi Csónakázótónál - frissítve

Szombaton immáron 38. alkalommal kerül sor a Vasi Vasember triatlonversenyre, a Magyar Triatlon Szövetség megbízásából ezúttal is a Pannonsport Szervező és Marketing Kft. rendezi meg a nagy népszerűségnek örvendő versenyt. Az eseményről csütörtök délelőtt tartottak sajtótájékoztatót.

Pum András

Forrás: Cseh Gábor

Szombaton 38. alkalommal kerül sor a Vasi Vasember triatlonversenyre Szombathelyen. A Magyar Triatlon Szövetség megbízásából a ezúttal is a Pannonsport Szervező és Marketing Kft. rendezi meg a nagy népszerűségnek örvendő viadalt.

Az eseményről csütörtök délelőtt tartottak sajtótájékoztatót, melyen részt vett dr. Nemény András polgármester, a Pannonsport részéről Kalmár Attila ügyvezető, Lengyel-Soós Hajnalka versenyigazgató, a valamennyi eddigi vasembert teljesítő Garamvári Árpád és Kapolcsi Imre, valamint a korábban több viadalt is sikerrel abszolváló, de a közelmúltban súlyos balesetet szenvedett dr. Varjú Gábor.

– A Vasi Vasember igazi értéke a városnak, a szombathelyiek szeretik a versenyt, amelyet mindig jó érzésekkel párosul. Jómagam is mindig csodálattal nézem a versenyzőket – így lesz ez az idén is – mondta Nemény András.

– Először 2002-ben teljesítettem a távot, majd egy hosszabb kihagyás után 2014 óta minden évben részt vettem a Vasi Vasemberen – tudtuk meg dr. Varjú Gábortól. – Évről évre javult az időeredményem, megdöbbentő, hogy erre a javulásra 50 év felett is képes még az ember. Balesetemet követően sem adtam fel a sportot, az a tervem, hogy parasportolóként majd belevágok a triatlon világába. A mostani versenyen 15 éves fiam váltóban viszont elindul.

– A verseny évről évre megújul, modernizálódik, még biztonságosabb lesz – fogalmazott Garami Árpád. –A Vasi Vasember olyan hagyomány, amelyet kötelességünk tovább és továbbvinni. Alapvetően hosszútávfutó vagyok, a triatlon egy pluszszerelem.

– Idén lesz a 40. versenyem, egyik viadal sem könnyű, ez sem lesz az – jelezte Kapolcsi Imre. – Sajnos a korábbi Covid-betegségem utóhatásait máig érzem, de ezt a versenyt is végigcsinálom. Bejártuk a pályát, minden adott egy jó viadalhoz.

– A Vasi Vasember a triatlonsport ikonikus rendezvénye, embert próbáló teljesítmény – mondta Kalmár Attila. – Idén százzal bővült a kerékpárdepóban a férőhelyek száma és korlátozott számban szombaton, a helyszínen is elfogadunk nevezéseket. Köszönjük a város, a szponzorok támogatását.

– Összesen 430-an neveztek, ebből 25-en váltóban indulnak – mondta Lengyel-Soós Hajnalka. – Rengetegen segítenek a versenyben, ezúton is köszönjük az önkéntesek munkáját. Az első útlezárások pénteken 23 órakor, az uszoda előtti területen kezdődnek. Újdonság, hogy a telefonok útvonaltervezői jelzik majd a terelőutakat.

A Vasi Vasember 1450 méter úszásból (Csónakázótó), majd 40 kilométer kerékpározásból (Bartók B. krt.-Brenner T. krt.-Külső Nárai u.-Nárai–Pornóapáti-Horvátlövő-Vaskeresztes-Felsőcsatár-Narda-Bucsu-Szombathely, Dolgozók útja-Kenderesi u.–Bartók B. krt.), végül 10 kilométer futásból (versenyközpont–Kenderesi u.–Bartók B. krt.–Árpád u.–Múzeumfalu–Kenderesi u.–versenyközpont–összesen négy kör) áll. A pálya útvonala a városon belül félpályás/teljes útlezárással lesz lezárva. A városon kívül Szombathely/Külső Nárai u.–Nárai–Pornóapáti –Horvátlövő–Vaskeresztes– Felsőcsatár–Narda útvonalon nincs útlezárás, míg a Bucsuba bevezető út–Bucsu település– Szombathely, Dolgozók útja– Kenderesi u.–Bartók B. krt. távon félpályás útlezárás lesz, A verseny központja az uszodával szembeni füves terület. A 38. Vasi Vasemberen először 11 órakor a felnőtt férfiak és férfi váltók, majd 11.15-kor a szenior férfiak (40+) és a váltók, végül 11.30-kor a nők, a női és a vegyes váltók rajtolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában