BMX

2022.07.11. 13:25

Több mint egy tucat gencsi bajnok

A Gencsapáti KSE BMX-esei közül 13-an szereztek aranyérmet az idei országos bajnokságon.

Sütő Dániel

A Gencsapáti KSE csapata

Forrás: GKSE

Óriási hőség, remek hangulat, tökéletesen előkészített pálya várta a magyar BMX-es mezőnyt Gencsapátiban. Nyolcvan fölötti előnevező jelezte indulási szándékát. A helyi csapat remekül felkészült a viadalra. A heti edzések mellett ötnapos edzőtáborban is részt vettek a versenyzők.

Az amatőr 7 évesek futamában Pék Gergő zárt az élen, mögötte Takács Dávid végzett a második helyen, negyedik lett Gombos Milos. Az U13-as korosztályú lányok kategóriájában Horváth Amira a dobogó harmadik fokára állt fel. A Masters 30+ mezőnyben Balogh Péter nyakába került az aranymedál, Szabó Dánielébe pedig a bronz. Az U7-esek kategóriájában Major Levente diadalmaskodott. Az U9-esek fiúk között Gombos Bors lett a második, míg a lányoknál Kocsis Kata bajnoki címet ünnepelhetett. U11-ben Kocsis Bendegúz a dobogó tetejére, Varga Bálint pedig a legalsó fokára állhatott fel. U13-ban ugyancsak gencsiek zártak az élen, Kleé Balázs aranyérmet, Vörös Zalán pedig ezüstöt szerzett. Az U15-ösök között Kiss Barnabás szintén a második helyen végzett. Az U17-esek mezőnyében Zsoldos Péter nem talált legyőzőre, akárcsak Vincze Gergely, aki a 19+ kategóriában diadalmaskodott.

Finoman fogalmazva kitettek magukért a GKSE BMX-esei, akik 24 dobogós helyezést, köztük 13 bajnoki címet szereztek az ob-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában