Sportsiker

2022.07.08. 15:57

Viszkeleti Villő, a Szombathelyi Dobó SE kalapácsvetője ezüstöt szerzett

Jeruzsálem Az ifjúsági atlétika Európa-bajnokságon dobókörbe lépő Viszkeleti Villő második, míg Szabados Ármin a hatodik helyen zárt.

Sütő Dániel

Viszkeleti Villő ezüstéremmel a nyakában

Forrás: MASZ

A Szombathelyi Dobó SE tehetséges kalapácsvetője, Viszkeleti Villő a negyedik sorozatban elért 69,11 méteres dobásával ezüstérmet szerzett a jeruzsálemi ifjúsági (U18) atlétika Európa-bajnokságon. Németh Zsolt és Németh László 17 éves tanítványa a verseny után elmondta, hogy nem elégedett maradéktalanul a teljesítményével, de örül az ezüstéremnek.

– Nyerhető verseny lett volna, de sajnos ennyi volt bennem. Jelen körülmények között kihoztam magamból a maximumot, nem versenyeztem annyira rosszul – fogalmazott a dobóatléta, akiért legközelebb az augusztusi kolumbiai U20-as világbajnokságon szoríthatunk.  

A Haladás VSE 16 éves fiatalja, Szabados Ármin 69,10 méteres dobásával a hatodik helyen végzett az U18-as atlétikai Eb-n. Ármin következő megmérettetése a július végi szlovákiai Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában