Torna

2022.08.03. 14:16

Középmezőnyben Maráczi Fruzsi csapata az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon

A XVI. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) szőnyegre lépő tornász csapatok közül 10. helyen végeztek a magyarok, akik között ott volt a szombathelyi Delfin SI SE tehetsége, Maráczi Fruzsina is.

Sütő Dániel

Maráczi Fruzsina már az Eb-re készül

Forrás: Cseh Gábor

Sikeresen vette az akadályokat Maráczi Fruzsina a besztercebányai Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, ami élete első világversenye volt. A legjobb európai ifjúsági sportolókat felvonultató seregszemlén 32 országból több mint száz tornász vett részt. Szinte minden nemzet a legerősebb versenyzőit indította, ami a teljesítményekben és a pontszámokban is megmutatkozott. Olimpia utáni évben kialakul egy új generáció, amelynek tagjaiból a következő ciklus meghatározó európai tornászai lesznek. Jelen esetben román, német, olasz és brit dominanciát tapasztalhatunk.

A szombathelyi Delfin SI SE tehetsége társaival a csapatverseny során a 10. helyet szerezte meg, ami a középmezőny elejét jelenti. A háromfős gárdából szerenként a két legjobb pontszám alkotta az eredményt. Fruzsi mind a négy szeren bemutathatta tudását, a felemás korlát, gerenda és talaj jól sikerült. Sajnos ugráson hibázott, ezzel elszálltak szerény finálés esélyei. Fiatal korából adódó rutintalansága és a tény, hogy egyik edzője sem segíthette a helyszínen, nagyon megnehezítette a dolgát. Ennek ellenére csapaton belül összetettben a második legjobb eredményt érte el. Fruzsi vasárnap érkezett haza Besztercebányáról, szerdától péntekig Budapesten edzőtáborozik, hétfőn pedig indul Münchenbe az Európa-bajnokságra.

– Óriási fegyvertény, hogy Fruzsi az EYOF-on és az egy hét múlva esedékes junior Európa-bajnokságon is csapattag – nyilatkozta Vizer Erzsébet szakmai vezető. – Bebizonyította, hogy számolni kell vele, tudása legjavát tudja nyújtani nehezített körülmények között is. Bár szakmailag nehezen tudom elfogadni, hogy ugyanazokat a versenyzőket kell a két hét különbséggel megrendezett világversenyekre küldeni, de próbáljuk a lehető legjobban felkészíteni a következő megmérettetésre, ahova szintén nem tudjuk elkísérni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában