Labdarúgás

2022.10.29. 17:54

Hátrányból előny: fordítottak a vasi lányok

A női labdarúgó NB I. 9. fordulójában a Haladás-Viktória FC idegenben 2-1-re verte a Diósgyőrt.

Pum András

Szombathelyi öröm a diósgyőri öltözőben

Forrás: Haladás-Viktória FC facebook-oldala

Diósgyőri VTK–Haladás-Viktória FC 1-2 (1-2). Diósgyőr, edzőközpont, 100 néző, női NB I.-es  labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kovács F.

Diósgyőr: Böröcz – Somogyi, Nagy L., Nagy P., Boros – Krisztin, Geréd, Balázs (Sain), Jáhn – Oláh, Chrysanthi. Edző: Bém Gábor.

Haladás-Viktória: Dobó-Nagy – Nagypál, Gődér,  Baccaro, Csáki  – Németh M.,, Urbán, Sweatman (Kis A.), Kovács V., –  Vladulescu (Nagy D.),  Kiss-Lantos (Feketevízi). Edző: Markó Edina.

Rosszul kezdődött a mérkőzés a szombathelyiek számára, egy megítélhető tizenegyes után már a 3. percben megszerezték a hazaiak a vezetést. Chrysanthi büntetőjét ugyan Dobó-Nagy bravúrral védte, de a kipattanót a csatár értékesítette (1-0). Ám a gyorsan bekapott gól és a hajnali kelés, majd a hosszú utazás sem zavarta meg a vasiakat, akik átvették a játék irányítását és több helyzetet is kidolgoztak. A lehetőségek ekkor még kimaradtak, ám a 32. percben Kiss-Lantos Hanna jobbról, 17 méterről óriási gólt lőtt a hosszú, jobb felső sarokba (0-1). A gólt követően is a vendégek voltak aktívabbak és a 38. percben Sweatman 21 méterről kilőtte a jobb sarkot (1-2).

Szünet után okosan, taktikusan futballozott a Haladás-Viktória, a vendégcsapat játékosai jól tartották a labdát. Ugyan a diósgyőriek is vezettek veszélyesebb akciókat, a vasiak biztosan őrizték előnyüket, nem engedték kibontakozni a hazaiakat.

A Haladás-Viktória teljesen megérdemelten nyert és örömteli az is, hogy a 16 éves Csáki Eszter bajnoki mérkőzésen először szerepelt kezdőként a felnőttcsapatban.

Markó Edina: – Az első félidőben eldönthettük volna a meccset, a másodikban küzdenitudásból vizsgáztunk jelesre. Ekkor magabiztosan őriztük meg az egygólos előnyünket. Ilyen az, amikor egy csapat együtt harcol egy jó eredményért.  Minden játékosom megtette a magáét, ezúttal nem futballoztunk kiemelkedően, viszont remekül küzdöttek a lányok.

További eredmények: MTK–Kelen 5-0, Szeged–Fehérvár 3-1, Újpest–Szekszárd 2-1, Puskás Akadémia–FTC 1-5,

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában