Eredmények

2022.10.20. 14:00

Jól teljesítettek a vasi díjugratók

Bosits Boglárka a fiatalok között aratott országos díjugrató bajnoki győzelme után a Jákon rendezett megyei döntőben is remekül szerepelt.

Sütő Dániel

Bosits Boglárka remek díjugratással rukkolt elő Jákon (is)

Szilvásvárad adott otthont a Fiat Országos Bajnokságnak, amelynek második legmagasabb kategóriája a 19-21 év közötti lovasok részére kiírt fiatal díjugrató torna volt 140-145 centiméteren. A többnapos megmérettetés alatt a Vas megyei Bosits Lovasfarm tehetséges lovasa, Bosits Boglárka végig magabiztosan vezette a versenyt, majd a döntőben egyedüliként dupla hibátlannal megérdemelten vehette át a győztesnek járó serleget.

– Nulla hibaponttal várhattam a kétfordulós középdöntőt, amelynek első fordulójában vétettem egy verőhibát, így négy hibaponttal várhattam a második fordulót – számolt be az országos bajnokiról Bosits Boglárka. – Sikerült javítanom, így ki tudtam küszöbölni a korábbi hibapontot. Következhetett az ugyancsak kétfordulós döntő. Az elsőben 140 centiméteren kellett 10 ugrást teljesíteniük a lovaknak és lovasuknak, míg a másodikban 145 centiméteren nyolc akadályt kellett verőhiba nélkül venniük. Mindkét menetben hibátlanul sikerült lovagolnom, így összesítésben – mindössze négy hibaponttal – meg tudtam nyerni a bajnokságot. Úgy éreztem, az az egy verőhiba kellett a lovamnak és nekem is, hogy még koncentráltabban és sikeresen tudjuk folytatni a versenyt – fogalmazott Boglárka,aki saját lovával ért fel a csúcsra a fiatal díjugratók között.

A Bosits Lovasfarm kiválósága Jákon, a megyei djíugrató döntőben már felnőtt kategóriában indult negyedmagával. Boglárka másodikként vágott neki a versenynek és rögtön egy egy hibátlan pályát futott lovával. Versenytársa, Orbán Emil, az Aranypatak Lovas Egyesület tagjaként két hibapontot gyűjtött be ideje alapján, Varga Virág Kamilla (Vasi Pegazus Egyesület) és Fajka Dávid (Jáki Lovas Klub) pedig egy-egyet ütött, így nem került sor összevetésre, ennek eredményeként pedig Bosits Boglárka bizonyult a legjobbnak.    

100 centiméteren Unger Jázmin (MLK Petőfi LK Söpte) győzedelmeskedett, második helyen Veszprémi Lilien (Vasszécsenyi LE) végzett, a harmadik pedig Sztavnicsuk Annamária lett (Aranypatak Lovas Egyesület).

105 centiméteren Dröszler Emma (Endrődy LE) szerezte meg az első helyet, a dobogó második fokára Németh Hajnalka (Jáki Lovas Klub) állhatott fel és Nagy Levente lett a harmadik (Katafai Lovas SE).

Az amatőrök között 110 centiméteren Dröszler Emma (Endrődy LE) bizonyult a legjobbnak Varga Virág Kamillát (Vasi Pegazus Egyesület) és Unger Jázmint (MLK Petőfi LK Söpte) megelőzve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában