Rangos erőpróba

2022.10.10. 12:35

Remekül szerepeltek az ELTE-SEK diákjai a Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozóján

Az országos versenyt a 68. alkalommal írták ki, a kétnapos, rangos erőpróbának ezúttal Pécs adott otthont. Az országban hét helyszínen (Nyíregyháza, Debrecen, Eger, Szeged, TE, Pécs, Szombathely) van sportszakos képzés.

Tóth Gábor

Forrás: VN

A Szombathelyi Sporttudományi Intézet mind a hat sportágban képviseltette magát.

Női kézilabdában az SZKKA játékosaira épülő csapat izgalmas körülmények között gyűjtötte be az aranyérmet. A döntőt a Debrecennel játszották a szombathelyi lányok, a mérkőzést Pődör Rebeka időntúli szabaddobásával nyerték meg. Pődör 42 találattal gólkirály lett, és a legjobb kapusnak járó díjat is egy szombathelyi játékos, Tállai Emese érdemelte ki. A győztes csapat névsora: Tállai Emese, Nyári Luca, Tanaskovic Katarina, Horváth Alexandra, Fritz Noémi, Pődör Rebeka, Horváth Melitta, Pődör Petra játékosok, Pődör Zoltán edző.

Forrás: VN

Férfi kispályás labdarúgásban a szombathelyi csapat az döntőbe elrontotta a végjátékot, előnyből ikszelt, így a folytatásban a bronzmeccsen  lépett pályára. Amit magabiztosan, 9-4-re megnyert az Eger ellen. A legjobb kapusnak járó díjat a szombathelyiek hálóőre, Stelczer Ádám kapta meg. A bronzérmes csapat névsora: Baranyai Kevin, Szabó Bence,Woth Ádám, Bekő Bence, Czöndör Gergő, Péter Ábrahám, Varga Richárd, Pusztai Gergő, Stelczer Ádám játékosok, Sákovics Péter edző.

Férfi kosárlabdában a harmadik helyért játszottak a szombathelyiek, ám a házigazda Pécs ellen szoros küzdelemben 51-42-re alulmaradtak, a negyedik helyen végeztek.

Mix röplabdában két győzelemmel és egy vereséggel az ötödik helyen zárt a szombathelyi csapat.

Atlétikában népes csapat képviselte a szombathelyi színeket. Férfi 100 méteres síkfutásban Barcza Bence 3. helyen végzett. A 800 méteres női síkfutásban Gál Fanni ezüst-, Gál Petra bronzérmet szerzett. Az 1500 méteres férfi síkfutásban Vásárhelyi Máté (Budapesti ESI) a dobogó második fokára állhatott fel. Női 4x300 méteres váltófutásban az ELTE csapata (Gál Petra, Gál Fanni, Czakó Csenge, Horváth Loretta) másodikkén zárt. Férfi 4x300 méteres váltófutásban az ELTE (Boda Boldizsár, Papp Bence, Horváth András Csaba, Barcza Bence) begyűjtötte a bajnoki címet.

Úszásban Bauer András 50 méteres mellúszásban bronzérmet szerzett.

– Elégedett vagyok az eredményekkel, a diákjaink méltóképpen képviselték a Szombathelyi Sporttudományi Intézet színeit – összegzett Sákovics Péter, a szombathelyi sportdelegáció vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában