Kézilabda

2022.11.25. 16:15

A Kinizsi nyerte az újabb vasi rangadót

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság 7. fordulójában tovább menetelt a Bük, A Sárvár nyerte a CVSE elleni megyei derbit, valamint idegenben kapott ki az SZKKA U22.

Sütő Dániel

Szemes Jázmin öt gólt szerzett a Sárvár színeiben a Celldömölk ellen

Fotó: © Unger Tamás

Büki TK–Lébényi KSZSE 38-19 (16-10). Bük, 100 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Ihász B. L., Pápai P. B.

Bük: Büki – Kelemen 5, Tóth V. 5, Tamási 8, Tar-Pukler 6, Marton D. 3, Gősi 2. Csere: Szücs – Megyeri 4, Varga Zs. 5, Schimmer-Szabó, Szekér P., Szabó D. Edző: Baranyai Enikő.

Hiányzóink ellenére a kötelező győzelem reményében lépett pályára a fürdővárosi csapat, amely továbbra is 100 százalékos mérleggel rendelkezik az NB II-ben. A BTK gépezete nehezen indult, sok hibával, kapkodva kezdtek Baranyai Enikő tanítványai, de szépen, lassan belelendültek a lányok és végül kiütéses győzelmet arattak a Lébény ellen.

Sárvárfürdő Kinizsi–Celldömölki VSE 33-28 (18-16). Sárvár, 200 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Borsóné Nagy T., Gyalog E.

Sárvárfürdő Kinizsi: Jurik – Horvát I. 4, Cser D. 4, Barcza 11, Gerencsér 1, Virág 5, Szemes 5. Csere: Varga (kapus), Horváth A. 3, Horváth D., Németh H., Oláh 1. Edző: Pupp Adél.

Celldömölk: Tömő A. – Füzfa A., Horváth H. 5, Szuhogyi L. 6, Szecsődi V. 3, Málovics D. 1, Doncsecz D. 4. Csere: Nyári L., Balogh V., Szomorkovits L. 5, Freiberger I. 4, Győrvári G., Pup S., Imreh R., Erdélyi E. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

A vasi rangadón a Sárvárfürdő Kinizsi kapta el jobban a rajtot: 4 perc alatt 5-0-ra húztak el a hazaiak. A játékrész derekára azonban a lelkesen küzdő CVSE visszajött a mérkőzésbe, és egyenlíteni tudott (15. perc: 9-9). Ezt követően dinamikusabb kézilabdára váltott a Sárvár, aminek következtében nemcsak visszavette a vezetést, de a második félidőben már 8 góllal is vezetett és végül magabiztosan nyerte az összecsapást.

Pupp Adél: Úgy érzem, alaposan felkészültünk, és ez most meghozta gyümölcsét. Nagyon kellett ez a győzelem!  

Salamonné Csótár Adrienn: Erősségeink ma nem működtek, védekezésünk gyenge volt. Sokkal többet várok a csapattól!

VKL SE Győr–Répcelaki SE 37-32 (19-17). Ikrény, 200 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Horváth K., Krupánszki K.

Répcelak: Szalai N., Göndőcs (kapusok), Hegyi, Király J. 7, Király Zs., Lengyel 3, Major 3, Molnár Zs. 9, Pap B., Pődör P. 7, Szabó K., Szár 1, Zsiray 2. Edző: Kronekkerné Maráczi Anita.

A mérkőzés elejétől kezdve a házigazda irányított, ám többgólos hátrányából felállva a 25. percben egyetlen gólra zárkózott a Répcelak. Az egyenlítés ugyan nem jött össze a vasiaknak a félidő végéig, de lőtávolon belül maradt a VKL SE. Szünet után 10 percen keresztül tudott tapadni ellenfelére a Répcelak, aztán hullámvölgybe került, aminek következtében nyolcgólos hátrányba került, amit már nem tudott ledolgozni.

Mosonmagyaróvári U22–Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U22 27-23 (13-13). Mosonmagyaróvár, 60 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Pávlics K., Sipos G. K.

SZKKA U22: Fritz, Pados (kapusok), Rákos, Káli, Török 12, Ihász 3, Szabó N., Rieger 1, Pál 5, Szákovics, Kozma, Horváth A. 1, Tóth B. 1. Edző: Vujovic Mirko.

Igazi adok-kapok zajlott a pályán az első félidőben, amelynek elején a szombathelyi lányok jártak előbbre, majd a játékrész közepétől a házigazda Mosonmagyaróvár vette át a vezetést. A kiegyenlített csatát hozó első félóra vége eldöntetlen maradt. Szünet után sem változott a forgatókönyv, egészen a hajráig, az utolsó 10 percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám ekkor a Mosonmagyaróvár el tudott lépni négy góllal és ez döntőnek bizonyult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában