Torna

2022.11.25. 14:49

Maráczi ismét a nemzeti csapatban - A Delfin SI SE fiatal tehetséges tornásza Csehországban lépett szőnyegre

A szombathelyi Delfin SI SE tornásza a magyar ifjúsági válogatott tagjaként szépen helytállt az olimpiai reménységek versenyén.

Sütő Dániel

Maráczi Fruzsina szépen halad előre lépésről lépésre, immár stabil tagja a válogatottnak

Forrás: Cseh Gábor

A csehországi Brno adott otthont az utánpótlástornászok olimpiai reménységek versenyének. Hét nemzet közel hatvan 14–15 éves tehetsége indult a viadalon. A magyar ifjúsági válogatott tagjaként Maráczi Fruzsina, a Delfin SI SE üdvöskéje ismét bizalmat kapott Jordanov Zoltántól, az utánpótlás szakmai vezetőjétől. Fruzsi most is magabiztosan, hiba nélkül hajtotta végre gyakorlatait. A magyar együttes második legjobbjaként jelentős mértékben hozzájárult a csapat bronzérméhez. A négy szer összesített eredménye alapján kilencedik helyen végzett, és ugráson bejutott a legjobb hat tornászt felvonultató szerenkénti döntőbe. A finálék során ezen a szeren harmadik lett. 

2022-ben ez volt a negyedik megmérettetése címeres dresszben, és mindenhol az elvárásoknak megfelelően a maximumot nyújtotta. Tavasszal a magyar–román csapattalálkozón, nyáron az EYOF-on és a junior-Európa-bajnokságon, ezúttal pedig az olimpiai reménységek versenyén csillogtatta meg tehetségét a Szombathelyi Tornász Műhely neveltje, Vizer Erzsébet és Rácz Gábor tanítványa. 2023 vízválasztó lesz pályafutásában, hiszen tornászfelnőttkorba lép. Tudása és tehetsége alapján az idősebbekkel is fel tudja venni a versenyt. Mostani pontszámai és remek versenyzői attitűdje biztató a jövőre nézve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában