Vas megyei foci

2022.11.21. 11:50

Megyei II.: bravúr az Alsóújlaktól - Az északi csoport is befejezte az őszi szezont - fotók

A 15. fordulóval a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság északi csoportjában is befejeződött az őszi szezon – a déli csoport csapatai már a múlt héten lejátszották idei utolsó meccsüket.

Tóth Gábor, Kelemen Attila

Fotó: © Unger Tamás

Bozsok–Boba 3-1 (2-0). Bozsok, vezette: Füst Á.

Bozsok: Szenteleki Á. – Bigner, Kratochwill, Kaposi, Pál (Kalmár), Dévényi, Dobány P., Szalai, Tompek, Németh O. (Szárnyas), Marti (Szenteleki B.).

Boba: Fábián – Balogh Mi., Fodor (Horváth T.), Sütő, Balogh Ma., Szabó J., Dákai, Kóbor (Porkoláb), Dénes, Farkis, Magyar.

Gól: Kaposi, Marti, Bigner, ill. Balogh Mi.

Dermesztő hidegben léptek pályára a csapatok. Az elején a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, mezőnyjátékban a bozsokiak fölé nőttek, ami helyzetekben is megmutatkozott. A szünetre mégis kétgólos előnnyel vonulhattak a hazaiak. A második félidőt sok párharc, szabálytalanság jellemezte. De a bozsoki győzelem ekkor már nem forgott veszélybe. Kiváló játékvezetés mellett megérdemelt hazai győzelem született.

Pecöl–Kemenesalja 3-4 (2-2). Pecöl, v.: Talabér N.

Pecöl: Kollarics – Gáspár, Bori, Svób, Gyürü, Kiss B., Hóbor, Seper (Pálfi), Joó, Szemes (Horváth B.), Balázs (Oszkó).

Kemenesalja: Hujbert – Szakál, Őri (Kolompár), Fülöp (Bakos), Géczi (Smidéliusz), Czöndör, Vajda, Pethő, Erdélyi, Varga R., Ölbei.

Gól: Joó (2), Gyürü, ill. Fülöp (2), Géczi (2).

A mély talajú pályán egy lelkes vönöcki csapat küzdött meg az enervált Pecöllel. A lelkesedés döntött, így a fordulatos meccs végén vendég győzelem született. A sorminta nem változott...

Gérce-Vásárosmiske–Conoil Mersevát 6-1 (4-0). Gérce, v.: Busi L.

Gérce: Fehér (Lengyel) – Lakatos (Soós), László, Lőrincz (Komáromi), PETHŐ, Lerik, MAJOR (Kiss L.), NUNKOVICS, KOVÁCS T. (a mezőny legjobbja), Csonka (Sebestyén), Kövesdi.

Mersevát: Homlok – Csótár, Gönye, Döbröntei, Csite, Horváth Zs., Orbán, Fülöp (Czupor), Nagy Á., Takács B. (Dénes), Takács M. (Rába).

Gól: Major, Nunkovics, Kiss L., Pethő, Kovács T., Lerik, ill. Horváth Zs.

Az első perctől támadólag lépett fel a házigazda és az utóbbi hetek legjobb játékával biztosan verte sportszerű ellenfelét.

Gencsapáti–Elektromol Spari 2-0 (1-0). Gencsapáti, ve.: Kondor T.

Gencsapáti: Horváth Gy. (Böröcz) – Kovács G., Sulyok (Varga R.), Soldatenko, Dancs (Horváth A.), Fülöp, Jónás (Tóth B.), Egyed, Roshko, Lőrincz, Skrapits (Bokor).

Spari: Pungor – Láda, Kovács A., Sipos, Majtényi, Jónás, Barbalits, Pados, Németh V., Varsányi, Neubauer (Fehér).

Gól: Soldatenko, Sulyok.

Kiállítva: Majtényi (79., Spari), Jónás (80., Spari).

A hazai csapat játékban ellenfele fölé nőtt az első félidőben, de gyenge helyzetkihasználása miatt csak 1-0-ra vezetett a szünetben. Fordulás után próbált váltani a Spari, ám lassan a Gencsapáti is „kitalált” az öltözőből, és – a jól beszálló cseréknek is köszönhetően – ismét átvette az irányítást. Igaz, egy büntetőt kihagyott a Gencs, de egy szép góllal végleg lezárta a mérkőzést.

Újperint–Sé Honvéd 5-1 (1-1). Szombathely, v.: Boda Gy.

Újperint: Szlámer – Fliegler (Varga G.), Hujber, Viszket, Egyed, Péter (Kiss R.), Hegedűs (Kiss Á.), Vigh, Kovács A., Nyári, Szabó Z. (Kovács G.).

Sé: Földi – Szalay, Hancz (Rada), Kovács K., Werderits, Muzsai (Kiss Má.), Halmos (Kiss Mi.), Nemes, Farkas K., Kiss Márton Balázs (Hende), Uri (Vámos).

Gól: Varga G., Kiss Á., Kovács A., Nyári, Viszket, ill. Kovács K.

Kemenesmagasi–Szeleste-Pósfa 1-0 (1-0). Kemenesmagasi, v.: Magyar Gy.

Kemenesmagasi: Papp Á. – Molnár Zs., Sebestyén (Fülöp), Solymos (Princzes), Poós, Palotai Á., Csemer, Kerekes, Peresznyei, Horváth T., Molnár T.

Szeleste: Szentgyörgyvári – Nardai, Németh B. (Kovács T.), Pomper, Fülöp, Pethő (Horváth D.), Riba, Molnár G., Fehér (Horváth L.), Kovács R., Földi.

Gól: Csemer.

Kiállítva: Peresznyei (88., Kemenesmagasi).

Alsóújlak–Uraiújfalu 1-0 (0-0). Alsóújlak, v.: Elek T.

Alsóújlak: Gábor – Varga K., Kovács Z., Toldi (Papp A.), Varga N., Káldi M., Ódor, Gampel Dá., Káldi I. (Gampel Do.), Nagy Z. (Tóth Á.), Varga R.

Uraiújfalu: Horváth B. – Szabó M., Agg (Pungor I.), Pungor Sz., Gallen (Kollárits), Burka, Németh Z., Kovács G., Gáspár, Keszei, Simon (Csete).

Gól: Tóth Á.

Kiállítva: Ódor (93.), ill. Csete (93.).

A már biztos őszi bajnok Uraiújfalu veretlenül, nyolc meccses győzelmi sorozattal a háta mögött érkezett Alsóújlakra – a hazaiak sok hiányzóval, de annál nagyobb lelkesedéssel várták a rangadót.  Az első félidőben taktikai csata zajlott. A második félidőben az Uraiújfalu rákapcsolt, viszont a házigazda a cseréinknek köszönhetően jól reagált, A folytatásban is akadtak ígéretes hazai helyzetek, született egy lesgól is, de az eredmény már nem váltott. Az Urai nem tudta feltörni a kiválóan működő alsóújlaki védelmet, a hazai győzelem megérdemelt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában