Labdarúgás

2022.11.04. 11:13

Szekszárdon a Haladás-Viktória - A sereghajtó újonc tolnaiak még nyeretlenek

A női labdarúgó NB I. 10. fordulójában szombaton 13.30-kor a Haladás-Viktória FC az újonc Szekszárdi WFC vendége lesz.

Pum András

Forrás: Unger Tamás

A sereghajtó szekszárdiak eddigi nyolc bajnokijukból hetet elveszítettek, egyszer döntetlent játszottak – a győzelmük még várat magára. Az újonc Tolna megyeiek a legkevesebb gólt (5) szerezték a ligában, viszont a 26 kapott góljuk csak a negyedik legtöbb – mindössze hattal több, mint a Haladás-Viktóriáé. A szekszárdiak egyetlen pontjukat hazai pályán a Szeged ellen szerezték, a legnagyobb vereségüket (0-8) pedig Győrött szenvedték el. Több, olyan futballistájuk is van, aki korábban megfordult az NB I.-ben – például a korábbi Astra-játékos, Rozmis Gabriella. A kilenc ponttal a 8. helyen álló Haladás-Viktória szekere ha lassan is, de megindult. Szegeden 0-2-ről egyenlítettek, az Újpest ellen ugyan csak 1-1-re végeztek hazai pályán a vasiak, de legutóbb – tulajdonképpen a buszról leszállva – 2-1-re győztek Diósgyőrben. A Magyar Kupában pedig idegenben 6-0-ra kiütötték az NB II.-es Budaörsöt.

– Egy nagyon szervezett, kompakt, jól védekező együtteshez utazunk, amely ellen Szekszárdon eddig valamennyi csapat megszenvedett – mondta Markó Edina, a Haladás-Viktória FC vezetőedzője. – A szekszárdiaknál sok ügyes, volt NB I.-es futballista szerepel és akadnak utánpótlás-válogatott focisták is. Szép jövő előtt áll a csapat, amely egyre inkább megszokja az első osztályt. Szóval csalóka az utolsó helyük, ennél többet tudnak. Éppen ezért nehéz meccsre számítok, amelyet tovább nehezítenek a külső körülmények – hosszú buszút, a várhatóan rossz idő, a pálya minősége – de szeretnénk felfelé lépkedni a tabellán. Pontokkal akarunk hazatérni Szekszárdról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában