Kung-fu

2022.11.23. 12:59

Szép siker az Európa-bajnokságon kung-fuban

A Controll Se kung-fu szakosztályának versenyzői Görögországban jártak a 6. Tradicionális Kung-Fu Európa-bajnokságon, amely a napokban zajlott le Loutrakiban.

Sütő Dániel

A versenyt kétévente szervezi az EWUF (European Wushu Federation), amely a hivatalos nemzetközi szövetsége a kínai eredetű kategóriákat felvonultató versenyeknek.

Versenyzőink, akik a Magyar Tradicionális Kung-Fu és Wushu Szövetség válogatottjának tagjaként formagyakorlatban (pusztakezes és rövidfegyveres), valamint a Qingda (light-contact küzdelem) kategóriában indultak.

Bődy Gergely pusztakezes formagyakorlatban 4. helyen végzett, (néhány tized ponttal lemaradva a dobogóról), rövidfegyveres kategóriában pedig 11. lett.

Pintér Bálint küzdelemben képviselte a magyar színeket, a -80 kg-os súlycsoportban. A kategóriában 7 versenyző indult, kis szerencsével Bálint előnyerőként került a legjobb négy közé. A döntőbe jutásért magabiztosan győzte le portugál ellenfelét. A döntőben viszont a román versenyző jobbnak bizonyult, igy a Controll Se versenyzője ezüstéremmel zárta a kontinens viadalt.

A magyar válogatott is kimagaslóan szerepelt, a Szakszövetség versenyzői 6 arany, 3 ezüst es 7 bronzéremmel zárták az Európa-bajnokságot, amely az eddigi versenyek esetében a legjobb eredmény.

A Controll Se versenyzőinek felkészülését Koszogovits Mihály kung-fu és kick-box edző segítette.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában