Kézilabda

2022.11.12. 20:16

Váratlan SZKKA-vereség - Orosházán szakadt meg a Pődör-csapat kiváló sorozata

A női NB I/B.-s kézilabda-bajnokság 8. fordulójában egyetlen góllal bizonyult jobbnak a hzigazda Orosháza az SZKKA-nál.

Sütő Dániel

Forrás: VN-archív/CSG

OXXO Energy Orosházi NKC–Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 32-31 (16-17). Orosháza, 300 néző, NB I/B.-s kézilabda-mérkőzés, vezette: Gulybán O., Juhász D.

SZKKA: Christe, Fritz (kapusok), Biró 1, Pődör R. 11, Ihász 1, Győri 2, Varga N., Kiskartali 2, Szmolek 2, Horváth A. 4, Szendrei 4, Balogh P., Tanaskovics, Papp K., Temesvári. Edző: Pődör Zoltán.

Az eredmény alakulása. 6. perc: 5-3. 16. p.: 8-10. 27. p.: 14-17. 34. p.: 18-19. 40. p.: 24-24. 53. p.: 29-28.

Kiállítások: 14, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 7/8, ill. 2/3.

Kisebb feltöltődés és egy sikeresen megvívott gárdonyi kupameccs után az ország túlsó felébe, a békési viharsarokba vezetett a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia útja, hogy aztán Orosházáról is két ponttal a zsebében térhessen haza. A találkozót megelőzően Pődör Zoltán vezetőedző abban bízott, hogy amennyiben 60 percen keresztül nyomást tud gyakorolni együttese az ellenfélre, úgy győzelemmel zárhatja a meccset. Kulcsár játékára ezúttal nem számíthatott Pődör Zoltán. A találkozót ugyan a házigazda kezdte jobban, de negyedóra elteltével már a szombathelyiek vezettek, sőt, háromgólosra növelték előnyüket (8-11). Bő tíz percig tartotta a különbséget a vasi alakulat, azonban a játékrész hajrájában felzárkózott egy találatra az Orosháza (16-17).

A második félidő elején négy perc után fordított a hazai gárda, de villámgyorsan reagált az SZKKA és innentől kezdve egy idegőrlő küzdelem vette kezdetét egészen az összecsapás végéig. Felváltva estek a gólok, a vezető vasi találatokra rögtön érkezett a válasz a túloldalon. Öt perccel a vége előtt újra döntetlent mutatott az eredményjelző (30-30) és egy végletekig kiélezett végjáték vette kezdetét. Az idegtépő hajrá a házigazdának kedvezett, az utolsó percben szerzett orosházi gólra már nem volt válasza az SZKKA-nak, így a hazaiak örülhettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában