Szép teljesítmények

2022.11.03. 10:32

Vb vasi gladiátorokkal - fotók

Szép eredményekkel, két arany- és egy bronzéremmel tértek haza a Szombathelyi Gladiátorok SE sportolói a Szlovákiában rendezett GPC (Global Powerlifting Committee) erőemelő világbajnokságról.

Tóth Gábor

A szlovákiai Nagyszombat adott otthont a hétnapos erőpróbának, a 32 ország 755 versenyzője feszült neki a súlyoknak. A Szombathelyi Gladiátorok SE. hét sportolóval nevezett a rangos nemzetközi erőpróbára - végül öt szombathelyi erős ember jutott el a vb-re. Ugyanis két héttel  a verseny előtt Horváth Károly bicepsz-szakadást szenvedett, ami féléves kihagyásra, rehabilitációra kényszeríti, Horváth Ármin pedig magánéleti problémák miatt lemondta a versenyzést.

– Tompa Eszter a tavalyi GPC világbajnokság hoz képest 40 kg-t javított az összetettjén, nagyon elégedett vagyok a teljesítményével – összegzett Antal Zsolt, a Szombathelyi Gladiátorok SE vezetője, edzője, versenyzője. – Varga Jessica felkészülését sérülés hátráltatta, ez meg is látszott a szereplésén, de első vb-szereplésén nem kell szégyenkezni a negyedik helyezéssel. Horváth Krisztián először versenyzett junior kategóriában, még azért bele kell erősödnie a mezőnybe, de a bronzérem szépen csillog. Kiss Márk erős mezőnyt fogott ki, de ez a verseny amúgy sem úgy sikerült a számára, ahogyan elterveztük: a végére teljesen elfáradt mentálisan, amit az egy hónappal ezelőtti 772,5 kg-os totáljánál 30 kilóval gyengébb teljesítménye is jelez. De gyakran a negatívumokból többet lehet tanulni, és főleg motiválódni.

 Magamat illetően örülök az összetett eredményemnek, és nagyon örülök a 200 kg-os fekvenyomásomnak is, ugyanis négy év után jött vissza ez a sérülés, rotátorköpeny-szakadás miatt. Az eredményekhez gratulálok a csapat tagjainak, és megköszönöm támogatóink egész éves segítségét. Már csak egy erőpróba maradt az idei versenynaptárból, a december 3-án esedékes Mikulás Kupa Kiskunfélegyházán – a hazai szezonzárón is szeretnénk méltóképpen képviselni Szombathely, Vas megye színeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában