Kártya

2022.11.25. 14:44

Zajlik az élet a kártyaasztal mellett, egymást érik a snapszertornák

Zajlik az élet a kártyaasztal mellett, egymást érik a snapszertornák - a vasi kártyások pedig rendre jól teljesítenek.

Tóth Gábor

Illusztráció!

Forrás: Pixabay

Korábban megszokott intenzitással zajlik az idei bajnoki évad a kártyaasztaloknál, szinte hetente snapszerozhatnak a hobbi- és versenykártyások. A kőszegi székhellyel működö Magyar Snapszer Szövetség valamennyi tervezett versenyét meg tudta rendezni Vas megyében is, így Csákánydoroszlóban, Magyarnádalján, Horvátnádalján, Körmenden, Szombathelyen, Kőszegen, Sárváron, Vassurányban és Ölbőn. A versenyeken általában rendre összegyűlt az optimális 32 fős mezőny, de a szervezők többször küzdöttek már helyhiánnyal, mert nem egyszer 40 fő felett neveztek egy-egy tornára.

Az idei sorozatból kiemelkedett a Lakiteleken rendezett verseny, hiszen a szövetség kártyásai évek óta készültek a Hungarikumok Ligetébe, ahol a legismertebb magyar hungarikumok között "nagyon jól érezte magát" a magyar kártya és a snapszer. Szintén első alkalommal vett részt a vasi kártyás delegáció az Európai Sporthét rendezvénysorozatán. Továbbá szinte minden hónapra jutott egy ausztriai verseny, ugyanis Linz, Velden, Graz és Baden kaszinói hirdetnek rendre bajnokságokat - ahol a vasi versenyzők állandó résztvevők. A nemzetközi porondon tartja kiváló formáját és halmozza a sikereket a szombathelyi Horváth Dániel.

A vasi kártyásoknak egyébként az év első fele sikerült jobban, Sütő Ferenc, Balogh János és Tuczai Miklós egyaránt két-két tornagyőzelmet aratott, Boros Ferenc és Földvárszki István pedig egy-egy bajnokságot nyert. A páros magyar bajnokság viszont teljes vasi diadalt hozott, Táncsics Péternek Szabó Gábor oldalán - a sok egyéni diadal után - végre összejött a páros győzelem is, egy hajszállal megelőzve a Sütő Ferenc–Bedőcs Balázs párost. A bronzot a kőszegi házi rangadón a Kovács Miklós-Németh József duó nyerte a Fonád-Preisz páros ellen. Az idei esztendőben december első hétvégéjén rendezik meg az egyéni magyar bajnokság döntőjét Kőszegen, utána következik az egyik legnagyobb létszámú nemzetközi verseny Badenben, majd a két ünnep között a Magyar Kártya napját ünneplik a vasi snapszerosok. Vagyis következik a szezon hajrája!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában