Kosárlabda

2022.12.27. 17:53

Falco KC–Honvéd az esztendő végére

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság idei utolsó, 14. fordulójában a listavezető Falco-Vulcano Energia KC Szombathely az újonc Honvédot fogadja szerdán 18 órakor – a pályán természetesen ott lesz az év legjobb kosarasának választott Perl Zoltán.

Tóth Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

 Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Idén 58 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére. Kosárlabdában Perl Zoltán, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I.-es kosárcsapatának csapatkapitánya, saját nevelésű válogatott játékosa érdemelte ki az elismerést – aki 2019 után másodszor bizonyult a legjobb hazai kosarasnak. – Meglepődtem, nem számítottam a díjra, hiszen nagyon sok jó magyar kosárlabdázó közül lehetett volna választani – mondta Perl Zoltán, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely játékosa, csapatkapitánya. 

– De természetesen örülök, büszke vagyok. Egyfajta visszajelzést kaptam arról, hogy jól végzem a munkámat. Egyébként az egyik barátomtól értesültem a díjról, aki írt egy gratuláló üzenetet – később persze a játékostársak, a klub dolgozói is sorra gratuláltak. Ez az elismerés egy egyéni díj, de ebben minden csapattársam munkája benne van – hiszen remek csapatban, kiváló társak oldalán léphetek pályára hétről hétre. De köszönetet kell mondanom a szakmai stáb tagjainak, a klub összes munkatársának is! A listavezető, bajnoki címvédő Falco az újonc, utolsó előtti, mindössze két győzelmet számláló Honvédot fogadja szerdán 18 órakor. A két csapat kerete merőben más erőt képvisel, a két klub teljesen más célokért küzd – a szombathelyi gárda számára kötelező a győzelem. 

– Természetesen mi lépünk pályára esélyesként, de nem szabad félvállról venni a Honvédot, mert képes jó játékra, az előző fordulóban majdnem meglepte a Szolnokot. Az elmúlt években rendre elbuktuk az év utolsó meccsét, szeretnénk szakítani ezzel a „hagyománnyal”, és egy szép győzelemmel megörvendeztetni szurkolóinkat. Stabil védekezésre, gyors játékra készülünk. Végezetül boldog új évet kívánok mindenkinek! – zárta szavait Perl Zoltán. 

A 14. forduló, csütörtök, 18.00: DEAC–Sopron, Szolnok–Kaposvár, Alba Fehérvár–Paks. Péntek, 18.00: Szeged–ZTE. Január 25., 18.00: Nyíregyháza–Kecskemét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában