Kézilabda

2022.12.15. 15:32

Répcelaki bravúrgyőzelem Celldömölkön

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokságban tovább menetelt a listavezető, hibátlan Bük, idegenben bukott a Sárvár, a Répcelak nyerte a CVSE elleni megyei rangadót és Győrben diadalmaskodott az SZKKA U22. A férfiaknál fontos meccset húzott be a Szentgotthárd.

Sütő Dániel

Molnár Zsófia 4 góllal járult hozzá a répcelakiak győzelméhez

Fotó: © Unger Tamás

Veszprém Pannon SE–Sárvárfürdő Kinizsi SE 35-28 (18-11). Veszprém, 70 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Erdélyi M., Kertész B.

Sárvárfürdő Kinizsi: Jurik – Horvát I. 3, Cser D. 1, Barcza 9, Gerencsér 3, Virág N. 4, Szemes 4. Csere: Varga – Horváth A. 4, Németh H., Oláh 1. Edző: Pupp Adél.

A mérkőzés első találatát a Sárvár szerezte, ám a vendégcsapat mindössze tíz percig tudta szorosan tartani az állást. Ezt követően a fizikális fölényben lévő hazaiak magabiztos játékkal, végig vezetve nyerték a mérkőzést. A Sárvárfürdőnek csak felvillanásai voltak.

Büki TK–VKL SE Győr 48-29 (26-16). Bük, 100 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gréczi G., Koltai D.

Büki TK: Büki – Kelemen 1, Varga Zs. 3, Tamási 14, Tar-Pukler 11, Marton D. 5, Gősi 4. Csere: Szakály, Szücs (kapusok), Megyeri 3, Tóth V., Schimmer-Szabó 7, Szabó D. Edző: Baranyai Enikő.

A találkozó eleje nehézkesen indult a BTK-nak, mint minden ilyen "kötelező" jellegű meccs, de aztán rendezte sorait és védekezését a fürdőváros csapat, amely okosan játszva, sokat futva felülkerekedett ellenfelén. Az utolsó fordulóban is a győzelem a Bük elsődleges célja, hogy igazán álomszerű őszi szezont tudjon maga mögött.

Celldömölki VSE–Répcelaki SE 34-36 (12-19). Celldömölk, 80 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bán-Farkas L., Székely Z.

Celldömölk: Tömő A. – Horváth H. 4, Szecsődi V. 4, Málovics D. 3, Doncsecz D. 5, Nyári L. Csere: Füzfa A., Balogh V., Szomorkovits L. 15, Győrvári G., Pup S. 1, Imreh R., Erdélyi E. 1, Gyurák R. 1. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

Répcelak: Szalai N. – Varga E. 1, Molnár Zs. 4, Király J. 5, Pődör P. 14, Szár 2, Lengyel 7. Csere: Horváth Zs. – Major 3, Falussy, Király Zs., Pap B. Edző: Remete Róbert.

A mérkőzés a vendégek találataival indult és magabiztosan vezettek a találkozó végjátékáig. A hazaiak mind védekezésben mind támadásban pontatlanul, nehézkesen játszottak, amelyet a répcelakiak rendre kihasználtak. A mérkőzés végjátékában a Cellnek sikerült felzárkóznia két gólra, de egyenlíteni nem tudtak a répcelakiak ellen, akik mozgósítva tartalék energiáikat állták a hazai rohamokat, így végül győztesen hagyhatták el a pályát. A mérkőzés elejétől nagyon gólerősen játszott a Répcelak, végig vezetve, a védekezésre is nagy figyelemmel összpontosítva tudta növelni az előnyét. Szívvel-lélekkel harcoltak a vendégek és ki is tartott a lelkesedésük a rangadó végéig.

Salamonné Csótár Adrienn: – Előző heti játékunk után ez mélyzuhanás volt! Ennél többet tudunk, javulnunk kell koncentrációban és a játék több elemében is!

Remete Róbert: – A becsületünkért játszottunk ezen a mérkőzésen, szerintem sikerült bizonyítania a csapatnak, hogy van benne tartás! Nagyon büszke vagyok minden egyes játékosomra, hogy a sok nehézség ellenére igyekeznek minden alkalommal a legjobbjukat nyújtani. Jó érzés volt boldognak látni a lányokat a mérkőzés után.

SZESE Győr–Szombathelyi KKA U22 25-25 (12-15). Győr, 30 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Horváth K., Krupánszki K.

SZKKA U22: Fritz, Pados (kapusok), Török 3, Rieger 3, Ihász 2, Krilov, Temesvári 2, Szabó N., Tóth B. 5, Káli, Németh J. 8, Pál, Horváth A. 2. Edző: Vujovic Mirko.

A találkozót a hazai alakulaz kezdte jobban, majd szépen lassan kezébe vette az irányítást a vendég csapat, amely ledolgozva háromgólos hátrányát megfordította a meccset, majd a félidő végét megnyomva háromgólos előnnyel térhetett szünetre úgy, hogy vezetett már öt találattal is az SZKKA. A második félidő utolsó 10 percéig uralta a meccset a vasi gárda, amellyel szemben végülis döntetlenre mentette a mérkőzést a hazai együttes.

Szentgotthárdi VSE–MAFC-BME 32-30 (16-15). Szentgotthárd, 100 néző, NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzés, vezette: Papp R. Cs., Vadróczki G.

Szentgotthárd: Szoták, Doncsecs, Kanics (kapusok), Farkas, Katna 2, Kalamár 2, Kozma 7, Fekete, Háklár 3, Molnár P. 4, Németh D. 3, Hegyi 3, Szalai D. 5, Luthár 1, Weidl 2. Edző: Bölöni Roland.

Az alsóházi rangadó első 30 perce a várakozásoknak megfelelően szoros játékot hozott, alapvetően a házigazda itányította a találkozót. Szünet után folyamatosan a Gotthárd járt előbbre 3-4 góllal, mígnem a 49. percben egyenlített a MAFC. Ezután ismét kiélezetté vált a csata, amelyet a vasiak továbbra is kézben tudtak tartani és végül megérdemelten nyerték meg a számukra oly fontos meccset.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában