Röplabda

2023.01.19. 15:30

Hétvégén folytatódik a röpiszezon - A SZoESE és a HVSE női gárdája idegenben, az egyetemista férfiak itthon játszanak

Az NB II.-es női röplabdabajnokság újévi első fordulójában szombaton a SZoESE Tatabányán, a Haladás pedig vasárnap Ajkán játszik. Az egyetemista férfi csapat vasárnap hazai környezetben fogadja a Kecskemétet és a Gödöllőt.

Sütő Dániel

Biró Balázs (11) ismét bizonyíthat SZoESE-mezben

Forrás: Unger Tamás

Rövid téli pihenőt követően ismét pályára lépnek a vasi NB II.-es röplabdacsapatok. A meccsek sorát szombaton 14 órától a Szombathelyi Egyetemi SE női alakulata kezdi meg a Tatabánya vendégeként. Bodzer Attila vezérletével egy teljesen átalakult kerettel vágott neki a SZoESE a szezonnak. Az egyetemista lányok ősszel 12 mérkőzésük során három győzelmet és kilenc vereséget könyveltek el. Kiss Lauráék oda-vissza simán verték a ZTE-t, illetve a Viaduktot is 3:0-ás különbséggel múlták felül. Szombaton ahhoz a Tatabányához látogatnak a szombathelyiek, amely jelenleg a tabella harmadik helyén áll a Kispest és a Haladás mögött.

A Dr. Mucsi Péter vezette HVSE nagy harcban van a bajnoki címért az NB II. nyugati alapszakaszában. A zöld-fehérek találkozóik nagy részén fölényes diadalt arattak. 10 győzelmük mellett csak kétszer hagyták el vesztesen a pályát. A bajnoki aranyért zajló versenyfutásban legnagyobb ellenfelüktől, a Kispesttől 0:2-es szettelőnyből kaptak ki 3:2-re idegenben. December közepén pedig egy balszerencsés meccsen múlta felül a szombathelyieket a Tatabánya. Németh-Takács Bernadették vasárnap 15 órától Ajkán kezdik meg a tavaszi szezont. A Röpisuli Sportegyesület hat győzelemmel és hat vereséggel jelenleg a hatodik.

A Szombathelyi Egyetemi SE férfi alakulata a lányokéhoz hasonlóan teljes vérátömlesztésen esett át tavaly. Gőczi Roland helyett Szabó Gábor vette át edzőként a stafétát, aki a pályán is próbálja segíteni csapatát, amelynek az őszi szezon teljes mértékben az újrakezdésről és az építkezésről szólt. A SZoESE 11 lejátszott találkozójából kettőt nyert meg, kilencet pedig elveszített, ezzel jelenleg a tabella utolsó előtti, kilencedik pozícióját foglalják el. Az őszi bajnoki meccsek lebonyolításához hasonlóan tavasszal is egy helyszínen több mérkőzést játszanak. Vasárnap 11 órától előbb a Kecskeméttel, 15 órától pedig a Gödöllővel csap össze a SZoESE a Horvát Oktatási Központban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában