Labdarúgás

2023.01.17. 14:27

Horvátországban lett gólkirály a Haladás támadója, Rutai Balázs

Horvátországban nyert felkészülési tornát a magyar futsalválogatott – a Haladás támadója, Rutai Balázs pedig begyűjtötte a gólkirályi címet.

Tóth Gábor

Forrás: VN/archív

Fotó: Unger Tamás

Öt csapatot felvonultató nemzetközi felkészülési tornán lépett pályára Porecs városában a magyar futsalválogatott. Turzó József szövetségi kapitány csapatában öt Haladás-játékos, Alasztics Marcell, Hajmási Milán, Vas Ádám, Rutai Balázs és Szalmás Zoltán kapott helyet – a sérült Dróth Zoltán kihagyta az erőpróbát. A nemzeti csapat Bosznia-Hercegovinát 2-1-re, Észtországot pedig 7-0-ra verte, majd 3-3-as döntetlent játszott Romániával, végül 6-0-ra lépte le Grönlandot. A tornagyőztes magyar csapatból került ki a gólkirály: Rutai Balázs öt találatig jutott

– Jól sikerült a horvátországi torna, szép sikert értünk el – összegzett Rutai Balázs. – Játszottunk két magasabban jegyzett, és két alacsonyabban rangsorolt csapattal. Mi kaptuk a legkevesebb, mi rúgtuk a legtöbb gólt – és veretlenül zártuk a tornát. Ráadásul különböző okok miatt három-négy alapembert is nélkülözni kényszerültünk. A magam részről igyekeztem élni a lehetőséggel, örülök, hogy kijött a lépés. A gólkirályi cím jót tette a lelkemnek. Az elmúlt időszakban a Haladásban kevesebb lehetőséget kaptam, kevés gól rúgtam, kisebb gödörbe kerültem. Most úgy érzem, hogy javul a formám – szeretném minél több góllal, minél jobb játékkal segíteni a Haladást a bajnoki folytatásban!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában