Kártyajáték

2023.01.05. 15:00

Rajtol a szezon, Csákánydoroszlóban a snapszerosok

A rövid téli szünet máris kezdődik az új, 2023-as snapszerszezont – a versenyek sorát megszokott módon a csákánydoroszlói erőpróba nyitja vasárnap 11 órakor.

Tóth Gábor

Földvárszki István is asztalhoz ül

Fotó: Unger Tamás

Mint azt Táncsics Pétertől, a kőszegi székhellyel rendelkező Magyar Snapszer Szövetség elnökétől, versenyzőjétől megtudtuk, az idei versenynaptár már formálódik. Több Vas vármegyei településen is lesz snapszertorna, így például az év folyamán asztalhoz ülnek a kártyások Csákánydoroszlóban, Szombathelyen, Sárváron, Körmenden, Ölbőn, Vassurányban, Magyarnádalján és természetesen Kőszegen - a megszokott, kedvelt helyszíneken.

– A bőség zavarával küzdünk, egyéni tornák, páros versenyek, valamint nemzetközi erőpróbák váltják egymást hétről hétre – mondta Táncsics Péter. – Új információ, hogy változik az egyéni magyar bajnokság kiírása. Az elmúlt években nyílt bajnoki döntőt hirdettünk, de rendre akkor létszám ült asztalhoz, hogy néha három nap sem volt elég bajnoki cím kihirdetéséhez – ezért a váltás mellett döntöttünk. Most nyolc kvalifikációs tornánk lesz, ezeken lehet ranglistapontokat gyűjteni, végül a legjobbak kapnak meghívót az országos döntőre. Jó hír, hogy ebből a nyolc kvalifikációs tornából négy Vas megyében lesz: Csákánydoroszlóban, Szombathelyen, Magyarnádalján és Ölbőn. Vasárnap 11 órakor a csákányi Gyöngygolyó Tekézőban nyitjuk a szezont az év első kvalifikációs tornájával – várunk mindenkit –, Szombathelyen pedig július 12-én ül asztalhoz a mezőny, a magyarnádaljai és az ölbői verseny időpontját viszont még pontosítani kell.

– Igyekszünk eleget tenni minden meghívásnak, rengeteg falunapon, sportnapon ott vagyunk, ennek megfelelően már csak néhány szabad hétvége akad a versenynaptárunkban. Bejárjuk az egész országot, és a szomszédos országokban is öregbítjük a magyar kártyások hírnevét. Örömteli például, hogy az idén három új vasi település – Rum, Pankasz és Halogy – is csatlakozik a rendszerünkhöz, egyéni snapszertornának ad otthont. Mozgalmas esztendő vár ránk! – zárta szavait Táncsics Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában