Asztalitenisz

2023.01.11. 17:00

SZAK-Sportiskola: saját nevelésűekkel - Az NB II.-ben másodikok a vasiak

A Szombathelyi AK-Sportiskola NB II.-es asztalitenisz-csapata a második helyről várja a tavaszi rajtot.

Pum András

Az egyik legnagyobb szombathelyi tehetség, Gergely Márk

Fotó: Unger Tamás

A Szombathelyi AK-Sportiskola két csapatot indított a bajnokságban, az NB II.-esek a tízcsapatos bajnokság második helyén állnak, nyolc győzelem mellett egyszer kaptak ki és 25 pontot gyűjtöttek. Az NB III. 11 csapatos Nyugat-dunántúli régiójában pedig két győzelemmel, egy döntetlennel és hat vereséggel a 9. helyen tanyáznak a vasiak és 14 pontot gyűjtöttek.

– Az NB II.-ben egyértelmű volt a nyári célkitűzésünk: az első hely az elvárás – mondta Szarka Tibor, a SZAK-Sportiskola elnöke, edzője, mindenese. – Már csak azért is fontos lenne a feljutás, hogy korosztályos válogatott játékosaink, Gergely Márk és Poór Balázs tovább fejlődjenek. Ősszel egy vereségünk volt, éppen az előttünk álló, szintén bajnokesélyes Celldömölk otthonában kaptunk ki, a többi ellenfél ellen viszont simán nyertünk. Sajnos a mezőnyben egyedül a Celldömölk ellen tudunk igazán komoly mérkőzéseket vívni. Tavasszal ugyanígy kell szerepelnünk, azzal a különbséggel, hogy a Cellt le kell győznünk – persze nagyobb különbséggel, mint ahogyan ősszel tőlük kikaptunk. Ami az NB III.-at illeti, helyezésben nem volt és most sincs elvárás, nem célunk a felkerülés és mivel kiesési gondjaink nincsenek, így a fiatalok nyugodtan játszhatnak. 

Legfontosabb, hogy szépen fejlődjenek – örömteli, hogy mindkét együttesünkben kizárólag saját nevelésű játékosok játszanak. Létszámban megvagyunk, sosem fenyegetett olyan gond, hogy nem tudunk kiállni egy-egy mérkőzésre. Sajnos az energiaárak miatt december 1-jén bezárt otthonunk, az Asztalitenisz-csarnok, azóta az Aréna Savariában edzünk. Ez elsősorban a legkisebb versenyzők számát rotálta meg, az új helyszín miatt jónéhányan elmaradoztak. De annak is örülnünk kell, hogy egyáltalán van hol edzenünk. Öt asztalon, napi két órát tudunk készülni, viszont mivel hétvégén foglalt, vagy nincs nyitva a csarnok, a bajnoki meccseket nem tudjuk majd lejátszani. Hivatalosan márciusban folytatódnak a bajnokságok, de tartok tőle, hogy április-májusnál előbb nem tudunk visszaköltözni az Asztalitenisz-csarnokba. Addig nem tehetünk mást, mint hogy sorban elhalasztjuk a meccseinket, vagy felcseréljük a pályaválasztói jogot.

Az NB II. Észak-nyugati csoportjának állása: 1. Celldömölk III. 27 pont, 2. SZAK-Sportiskola I. 25, 3. Ajka I. 21, 4. Tatai I. 19, 5. Turris SE Sopron II. 17, 6. Hévíz 14, 7. Budaörs 13, 8. EVO ASE I. 13, 9. Zsámbék 12, 10. Esztergom 11.

Az NB III. Nyugat-dunántúli csoportjának állása: 1. Gyenesdiás 27 pont, 2. Celldömölk IV. 23, 3. Celldömölk V. 23, ... 9. SZAK-Sportiskola II. 14.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában