Kézilabda

2023.02.13. 15:36

A sárvári kézilabdás lett az év legjobbja - Rangos elismerést kapott Farkas Johanna

Rangos elismerést kapott a sárvári születésű, jelenleg NB I.-es DKKA-játékos, Farkas Johanna, akit a honi szövetség a tavalyi esztendő legjobb női utánpótlás kézilabdázójának választott.

Sütő Dániel

Forrás: NS-archív/Török Attila

A sárvári Farkas-család idősebb lánya, Johanna 2021 júliusában a junior U19-es válogatott irányítójaként állhatott fel a dobogó legfelső fokára a szlovéniai Celjében rendezett kontinensviadalon. Ezzel immár kétszeres Európa-bajnoknak vallhatja magát. Tavaly csapatával, az NB I.-es Dunaújvárosi KKA-val bejutott a női kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjébe, míg az utánpótlás-válogatottal második helyen zárta a korosztályos világbajnokságot. A sikerekből Johanna alaposan kivette a részét, amivel a sportág hazai szakembereinek elismerését is kivívta – őt választotta meg a Magyar Kézilabda Szövetség a 2022-es év női utánpótlás kézilabdázójának.

– Elképesztően örültem ennek a díjnak, ami egy visszaigazolás is arra vonatkozóan, hogy jól sikerült a tavalyi esztendőm. Nagy köszönettel tartozom az edzőimnek és a csapattársaimnak, akik nélkül nem érdemelhettem volna ki ezt a rangos elismerést – nyilatkozta lapunknak Farkas Johanna, a DKKA játékosa, aki tavaly igazolt a dunaújvárosi alakulathoz. Előtte ugyanis az ötszörös BL-győztes Győri Audi ETO KC kötelékébe tartozott. Ott azonban nem tudta beverekedni magát a felnőtt csapatba. A 2020/2021-es idényt a Szent István SE-nél, a 2021/2022-est pedig a DKKA-nál töltötte kölcsönben. Utóbbi állomáshelyén nagyon elkapta a fonalat, megtalálta számításait, így nem csoda, hogy marasztalta a klub. Johanna az NB I.-es góllövőlista hatodik helyén áll jelenleg 14 meccsen elért 81 találatával, klubja házi góllövőlistáját pedig vezeti.  

– Az ETO-nál úgy éreztem, ahhoz, hogy tovább fejlődjek, a pályán kell lennem minél többet, ezért döntöttem az eligazolás mellett, amire utólag azt mondhatom, ez egy nagyon jó döntés volt.  Nagyon jól érzem magam, szeretek itt játszani, kiváló a közösség. Most egy kis hullámvölgybe kerültünk, de már a legutóbbi, Békéscsaba elleni találkozón is lehetett látni pozitív jeleket, a második félidőben már kifejezetten jól teljesített a csapat. Bízom benne, hogy a soron következő találkozókon győzelmet tudunk ismét ünnepelni. Johanna a profi sport mellett a Testnevelési Egyetem sportszervezői szakának levelező tagozatán tanul. Nem egyszerű a kettőt összehangolni, de ahogy ő mondja, mindig kell egy B terv.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában