Téli sport

2023.02.14. 10:30

A XX. Hófutó Bajnokságot rendezték Kőszegen

Kemény küzdelmekkel, és nem először hó nélkül zajlott a XX. Hófutó Bajnokság. A Lóránt Gyula Sporttelepen mérték össze teljesítőképességüket az ország több pontjáról érkezett sajátos nevelési igényű csapatok.

Tóth Katalin

Forrás: VN

Kőszeg a magyar hófutás fellegvárának számít, írják a város Facebook-oldalán. A kőszegi Wink PSC házigazdaként fogadta Zsira, Csákánydoroszló, Ivánc, Kömlőd, Pápa, Tiszakécske, Csepel csapatait. 45 sportoló küzdött a pályán 25-50-100-200-400 méteren és a 4x100-as váltókban. Wimmer László, a Dr. Nagy László EGYMI intézményvezetője, szakágvezető elmondta, az idei országos verseny jól szolgálja a felkészülést. 20. alkalommal tartják a kőszegi bajnokságot, az első években még hóban, később anélkül.

Forrás: VN

 A házigazda Wink PSC sportolói 2004-től rendkívül eredményesek a Téli Világjátékokon, hiszen mindig érmekkel tértek haza azoktól. 2021-ben elmaradt a világverseny, mert Svédország visszamondta, az új helyszínen, Kazanyban pedig a háború miatt nem tartották meg. 2025-ben az olaszországi Torinóban tartják a Téli Világjátékokat, arra várhatóan jövőre indulnak a válogató versenyek.

Forrás: VN

A Speciális Olimpián öt korcsoportban indulnak a speciális sportolók, diákok és felnőttek egyaránt. A cél az, hogy mindenki sikerélménnyel gazdagodjon. Kőszegen ez egészen biztosan teljesült.

Forrás: VN

A XX. Kőszegi Hófutó Verseny résztvevői: CSÁKÁNYDOROSZLÓI Intézményi SE, CSEPEL-SZIGETI FSE, IVÁNC Mocorgó KSZSE, KÖMLŐD Kézenfog Alapítvány, KŐSZEG – WINK PSC, PÁPA Balla DSE, TISZAKÉCSKE Gyermekekért DSE, ZSIRA Tömegsport Klub.

Forrás: VN

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában