Kajak-Kenu

2023.02.23. 12:55

Bereki Bárkás Egylet Egyesület - Nyolc kenus került aranyzónába

A Héraklész Fizikai Erőfelmérőn tizennégy versenyzővel képviseltette magát a Bereki Bárkás Egylet Egyesület EFAFLEX Kajak-Kenu Szakosztálya.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

A Héraklész Fizikai Erőfelmérővel elindult a kajak-kenu szezon. Az évadnyitó országos verseny egyik szervezője a győri Csay Renáta Regionális Akadémia volt, a kétnapos megmérettetésen a Bereki Bárkás Egylet Egyesület EFAFLEX Kajak-Kenu Szakosztály tizennégy versenyzővel képviseltette magát.

A körmendi kajak-kenu szakosztály versenyzőinek több számban kellett teljesíteniük, korcsoporti bontásban. Sprint, hosszútáv futás, netfit has, plank, rögzített karú lógás, fekvőtámasz, húzódzkodás is szerepelt a versenyprogramban, a nagyobbaknál ez kiegészült fekve nyomással is. Az évadnyitó versenyen arany minősítést szerzett: Honfi Réka, Varga Flóra Kata, Varga Róza Anna, Radnai Zalán, Szalai Zalán, Molnár Kende, Herceg Kornél és Szalai Benjámin. Az U11-es fiúknál, a kenusok összesített versenyében előkelő 2. helyen végzett Szalai Zalán, harmadik lett Molnár Kende. Lányoknál, az U12-es korosztályban, kenu szakágban Honfi Réka első helyezést ért el. 

A legnagyobb eredmény Szalai Benjámin nevéhez köthető, aki az U16-os kenusok versenyében 3. helyen végzett az országos erőfelmérőn. A körmendi egyesület hét és fél éves kis kenusa, Varga Flóra Kata most debütált, a legfiatalabb versenyző volt a mezőnyben, de magabiztosan teljesítette a feladatokat, és arany zónában fejezte be a versenyt. A kenus csapatot Varga Gábor István készítette fel az erőfelmérőre.
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában