Kézilabda

2023.02.12. 07:14

Pontszerzés a listavezetőnél - Jól védekezve ért el döntetlent az SZKKA az éllovas Vasas otthonában

A női NB I/B.-s kézilabda-bajnokság 30. fordulójából előrehozott rangadón nem bírt egymással a hazai pályán játszó Vasas és a vendég SZKKA.

Sütő Dániel

Fotó: © Unger Tamás

Vasas SC–Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 25-25 (13-11). Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok, 150 néző, NB I/B.-s kézilabda-mérkőzés, vezette: Rontó Á., Szanyi P. G.

SZKKA: Christe, Fritz (kapusok), Biró, Pődör R. 10, Győri, Kulcsár D. 1, Pődör B. 1, Dombi L. 1, Varga N. 3, Kiskartali, Szmolek 4, Horváth A. 2, Szendrei, Balogh 3, Tanaskovics. Edző: Pődör Zoltán.

Az eredmény alakulása. 6. perc: 3-2. 19. perc: 8-8. 27. perc: 11-10. 36. perc: 17-15. 43. perc: 19-17. 56. perc: 23-22.

Kiállítások: 12, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 2/4, ill. 3/4.

A listavezető Vasas vendégeként komoly feladat várt a szombathelyi kézilabdacsapatra, hiszen szeretett volna visszavágni a három hete hazai pályán elszenvedett vereségért.

Idegesen, rontott lövésekkel kezdte mindkét csapat a rangadót, tíz perc után 3-3-at mutatott az eredményjelző. A folytatásban is döcögtek a vendégek támadási, de a jól működő védekezésüknek köszönhetően tartották a lépést a hazaiakkal, így a 20. percben 8-8 volt az állás. A vérbeli rangadóhoz méltó első félidő hajrájában kisebb hullámvölgybe kerültek a szombathelyiek, de az utolsó percben Horváth Anna megtörte a vasiak gólcsendjét, így a szünetben 13-11-re vezetett a Vasas.

A második félidőben az SZKKA védekezése mellé a támadójátéka is feljavult, Christe Dalma pedig a kapuban remekelt, így folyamatosan tapadt a Vasasra Pődör Zoltán együttese. Balszerencséjére a szombathelyi gárda rendszeresen akkor hibázott, amikor megnyílt az esély az egyenlítésre. Aztán az utolsó 10 percbe lépve megtört a jég, a 10 gólos Pődör Rebeka egalizált, így óriási izgalmak maradtak a végjátékra. Három és fél perccel a vége előtt újra kettővel ment a Vasas, de a hatalmasat küzdő SZKKA nemcsak visszajött a meccsbe, de hosszú idő után fordítani tudott. 25-24-es vendég vezetésnél alig egy perc volt vissza a rangadóból. A hajrá legvégén Christe 16. védésével maradt a 25-25-ös döntetlen, így a listavezető Vasastól egy ponttal távozva feljött az SZKKA a tabella harmadik helyére.

Pődör Zoltán: – Kemény, harcos mérkőzést játszottunk. Idegenben a bajnoki listavezető ellen egy pontot szerezni mindenképp siker. Kicsit azt sajnálhatjuk, hogyha a Vasas elleni hazai meccsen is így védekezünk, akkor otthon bezsebelhettük volna a két pontot. Kemény védekezéssel bármilyen nehéz mérkőzést meg lehet fordítani, meg lehet nyerni. Ezt megtanultuk, ezt kell tovább vinnünk. Sok van még hátra, a kezünkben van a sorsunk.
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában